В периода 25–30 юни 2019 г. на стадион “Градски” в

...
В периода 25–30 юни 2019 г. на стадион “Градски” в
Коментари Харесай

Футболен турнир дава възможност за по-добър старт на деца от рискови групи

В интервала 25–30 юни 2019 година на стадион “Градски” в гр. Балчик ще се организира футболен шампионат под мотото “За по-добър старт”. За пета поредна година курортният ни град ще се трансформира още веднъж в сцена на едно от най-мащабните спортни събития със обществен темперамент по родното Черноморие.
Турнирът се провежда от обществената организация “Соник старт “ и още веднъж ще се организира под патронажа на Николай Ангелов – кмет на община Балчик.

Събитието ще бъде намерено на площада на Балчик от самия градоначалник, а по-късно на градския стадион ще се изиграе първия демонстрационен мач сред ФК Черноморец Балчик и именития отбор на звездите „ Отбор на Сърцето “, формиран от редица известни персони, измежду които Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Миро, Пацо, Георги Янев, Даниел Златков, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов.

По време на откриването някои от играчите от „ Отборът на сърцето “ ще изнесат концерт в поддръжка на идеята. В музикалното осъществяване ще се включат Дичо, DJ Дончо, Играта, Лео, Монти, Спенс и Skiller.

Водещ на събитието ще бъде известният състезателен публицист Добри Атанасов, който всяка година поддържа благородната идея.

След формалната част в границите на 6 дни деца и футболни ветерани ще се включат в играта, с цел да завоюват победа освен на терена. Те ще засвидетелстват своята съпричастност и ангажираност към идеята за еднакъв старт на всички, без значение от разликите.

Всяка година събитието притегля стотици участници, искащи да преминат дружно пътя от спорт към приемливост, да вдъхновят и дадат положителния образец за преборване на стандартите, стигмите и предразсъдъците, които засягат уязвими групи от общността.

Футболен шампионат “За по-добър старт” през 2019 година ще включи две възрастови категории деца: 14-15 година (2004-2005) и 16-17 година (2002 – 2003) и ветерани. Традиционно ще вземат присъединяване и тимове от деца, ползватели на обществените услуги, предоставяни от организацията. Това е още един от методите, посредством които екипите на „ Соник старт “ се грижат за старта на децата и поддържат тяхното развиване.
Мотото на организацията е, че спортът и конкуренцията са освен това от гонене на успеха – те са апел за другарство, подадена ръка и опция за среща с разлики, които оставят незаличима диря.

Футболен шампионат “За по-добър старт” е част от Национална акция за приемливост „ Аз съм тук и мога да ти бъда другар “. Събитието е измежду водещите интензивности на центровете за даване на обществени услуги на “Соник спорт “, което цели да утвърди настройката за приемливост, дейната позиция във връзка с справяне с насилието и общественото изключване на избрани групи от обществото.

През годините социланата организация “Соник спорт “ е получава поддръжка от редица известни персони като: Орлин Горанов, Влади Въргала, Деси Добрева, Андрей Слабаков, Иво Сиромахов, актьорите Михаил Билалов, Кофе Бобоне, Иво Йончев, Любен Кънев, Ивайло Захариев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев, Снежана Макавеева, група Сигнал, БТР, групировка Тоника Сухопътни войски, именитият вокалист на „ Юрая Хийп “- Джон Лоутън и танцьорите от трупата на Нешка Робева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР