В периода 19-21.09.2022 г., в гр. Добрич – ОП Цeнтър

...
В периода 19-21.09.2022 г., в гр. Добрич – ОП Цeнтър
Коментари Харесай

Центърът за защита на природата и животните ще бъде домакин на работа среща на Българската Асоциация на зоопарковете и аквариумите

В интервала 19-21.09.2022 година, в гр. Добрич – Оперативна програма „ Цeнтър за отбрана на природата и животните – Добрич “ ще се организира работна среща  на членовете на Сдружение с нестопанска цел „ Българска Асоциация на зоопарковете и аквариумите „.

В рамките на събитието, ще бъдат разисквани въпроси, свързани с осъществяването на условията въведени с ДИРЕКТИВА 1999/22/ЕО и Съвета по отношение на държането на диви животни в зоологически градини; екологичната роля на зоологическите градини и опциите им за принос в опазването на биологичното многообразие.

Членовете на Сдружение с нестопанска цел „ БАЗА “ ще бъдат осведомени и с условията за лицензиране на зоологическите градини; приложимата/действаща нормативна уредба, както и с въпроси, свързани с процедурите по CITES.

Предвидено да се организира и полемика на тематика „ Добри практики “ и опциите за тяхното въвеждане и одобряване в българските зоологически градини.

В рамките на плануваната среща ще бъдат дискутирани и други въпроси, свързани с работата на зоологическите градини, както и стратегическите цели за тяхното развиване.

Срещата е проведена особено за членовете на Сдружение с нестопанска цел „ БАЗА “ и се организира по самодейност на Управителния съвет на Сдружението.

Поканени лектори:

адв. Емилия Тончева/Emilia Toncheva – юрист/еколог, почетен член на Сдружение с нестопанска цел „ БАЗА “ и

Валери Георгиев/Valeri Georgiev – държавен специалист в Отдел „ Биологично многообразие “ при Дирекция „ Национална работа за отбрана на природата “ в Министерство на околната среда и водите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР