В периода 17-19 септември т.г. в Руска Федерация се проведоха

...
В периода 17-19 септември т.г. в Руска Федерация се проведоха
Коментари Харесай

България да не подкрепя резултатите от руските парламентарни избори в окупираните украински територии

В интервала 17-19 септември т.г. в Руска Федерация се организираха парламентарни избори за нов състав на Държавната дума и Федералното заседание на страната. Евро-атлантическият център за сигурност отбелязва с безпокойствие, че избори за Държавната дума и Федералното заседание бяха извършени също по този начин във краткотрайно окупираните територии от Москва в Украйна – Кримския полуостров, както и в Донецк и Луганск, представляващи елементи от територията на Р Украйна.

Това несъмнено е нарушаване на интернационалното право от страна на Руската Федерация. Организирайки изборите за нов състав на съветската Държавна Дума на окупираната територия на Автономния район (АР) Крим и град Севастопол съветската страна за следващ път сподели, че работи против общоприетите правила и нормите на интернационалното право, както и на съществуващите резолюции на Общото заседание на Организация на обединените нации и не на последно място - против настоящите двустранни и многостранни контракти.

Изборите проведени и извършени на територията на Крим и град Севастопол от Руската Федерация са нелегитимни от международно-правна позиция и техният резултат не може да има правна стойност, тъй като тези територии за интернационалната общественост остават неделима част от територията на Украйна. На тази територия работят законите на украинската страна и нейната конституция.

В тази връзка, Евро-атлантическият център за сигурност приема провеждането на съветските парламентарни избори на окупираните украински елементи за нелегитимни и приканва виновните за външната политика на страната български управляващи, да не признават техния резултат.

ЕАЦС счита, че Организация на обединените нации, ОССЕ и интернационалната общественост, нашите сътрудници от Европейски Съюз и стратегическите ни съдружници от НАТО би трябвало да продължат политиката на усилване на глобите против държанието на Русия в Крим, град Севастопол, както и Донецк и Луганск в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ограничителни ограничения би трябвало да бъдат ориентирани и към лицата взели участие в подготовката и провеждането на съветските парламентарни избори в АР Крим и град Севастопол и в Донецка и Луганска области.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР