В Периода 13-14 ноември 2019 г. в гр. София, България

...
В Периода 13-14 ноември 2019 г. в гр. София, България
Коментари Харесай

АРБС взе участие в експертна група Интегритет на Европейската комисия и международно обучение


В Периода 13-14 ноември 2019 година в гр. София, България се организира партньорско образование „ Добро ръководство в подтекста на виталния цикъл на огромните спортни събития - от тръжната процедура до наследството “, съфинансирано от Програма „ Еразъм+ “ на Европейския съюз и според Работен проект на Европейски Съюз за спорта 2017-2020.

Събитието беше проведено от Министерство на младежта и спорта, редом със заключителното съвещание на експертната група „ Интегритет “ на Европейската комисия, което се организира на 12-13 ноември 2019 година Целта беше да се насърчи обмена на познания и най-хубави практики сред заинтригуваните страни - специалисти по главен спорт събития, специалисти в региона на спортната сфера, представители на спортното придвижване и профилирани Неправителствени организации, които са част от организационни комитети. Бяха поканени представители на държави-членки на Европейски Съюз, ЕК, Съвет на Европа, OECD, UNODC, EOC, IOC, UEFA, FIFA, и други.

" Асоциация за развиване на българиския спорт “ взе присъединяване и в двете събитие, като показа следните начинания:

* По време на заключителното съвещание на експертната група „ Интегритет “ на Европейската комисия, доцент Стефка Джобова показа резултатите по план Добро ръководство в спорта /#GoodGovernanceSport/, съгласуван от Асоциация за развиване на българския спорт - 590305-EPP-1-2017-1-BG-SPO-SCP/ и съ-финансиран по стратегия „ Еразъм+ “ Спорт на Европейската комисия /Стратегически партньорства в региона на спорта/, който е взаимно партньорство на 7 страни, продължаващо 30 месеца, започвайки от 01/01/2018. Проект #GoodGovernanceSport има за цел да откри метод за анализиране, събиране и промотиране на положителни практики за подобаваща видимост на взети и направени решения, виновни органи и бистрота на спортните организации в Европа и партньорските страни. Доц. Джобова показа и резултатите от обстойно изследване на интернет страниците на 56 спортни организации на национално и Европейско равнище, целящо да откри доколко спортните структури подсигуряват бистрота на взетите решения и финансовите интервенции, които извършват са към този момент във заключителен стадий. Пълна информация за данните от проучването са оповестени на www.eusport.org/GoodGovernance (Английски език).

* По време партньорско образование „ Добро ръководство в подтекста на виталния цикъл на огромните спортни събития - от тръжната процедура до наследството “, план „ Спортна Дипломатическа Академия “ беше показан от Лили Борисова, състезателен управител и участник в Академията. Проектът е завещание на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, което се организира в първата половина на 2018 г и е концентриран върху съдействието със Западните Балкани като разумно продължение на всички изпълнени по целта на #EU2018BG действия: вероятността на Европейски Съюз и свързаността на Западните Балкани, базирайки се на „ Софийската декларация “ и на Приоритетния Дневен ред от София за Европейски Съюз и Западните Балкани. Европейският съюз и Западните Балкани би трябвало да продължат да влагат в старания за подсилване на съдействието и обмена на положителни практики, фокусирани върху демокрацията, сигурността и главните човешки права. Спортна дипломатическа академия обезпечава просветителната подвижност на треньори и други чиновници на спортни организации (вкл.доброволци), свързани с професионалния и всеобщия спорт. Четирите модула за подвижност, които ще се проведат във всяка една от партньорските страни, ще усъвършенства уменията и компетенциите на общо 80 спортни експерти, както и тяхната подготовка, посредством подвижност с образователна цел. Учебната подвижност е планувана като инвестиция в човешкия капитал и принос за построяването на потенциал на разнообразни спортни организации, с явен фокус върху построяването на мрежа от добре подготвени спортни дипломати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР