В периода 11-13 октомври 2018 в Неапол, Италия се проведе

...
В периода 11-13 октомври 2018 в Неапол, Италия се проведе
Коментари Харесай

Млади спортни посланици представиха България на международна конференция в Италия

В интервала 11-13 октомври 2018 в Неапол, Италия се организира интернационална конференция за показване на резултатите от мултиплицирането на програмата за млади посланици на спортното развиване по план „ Youth Sport Development Ambassadors “.

По време на конференцията, Мусалина Джалил и Никола Здравков – двама от младите посланици от България имаха опция да показват пред над 80 участници от 8 страни опита, който натрупаха през последните две години. Младежите, които през 2018 година осъществиха в разнообразни градове на България 10 седмична стратегия за физическа интензивност, ориентирана към връстниците си, имаха опция да показват какво са научили посредством програмата, какви компликации са срещнали, по какъв начин са ги преодоляли. В конференцията взеха присъединяване и Йоанна Дочевска – ръководител на Асоциация за развиване на българския спорт /АРБС/ и координатор на плана и Калинка Гударовска – член на УС на АРБС и наставник на младите посланици в границите на плана. По време на конференцията бяха разисквани разнообразни опциите за използване на програмата „ Млади посланици на спортното развиване “ в просветителните системи на страните, участващи в плана.

В интернационалната конференция взеха присъединяване спортни специалисти от всички партньорски страни, както и представители на локалната експертна спортна общественост, като част от тематиките, които бяха разисквани бяха резултатите по плана, въздействието на обществените медии в спорта, спортните полезности и тяхното приложение, положителни практики за интеграция на мигранти посредством спорт, осъществени в Италия. По време на предходните действия по плана, младежите имаха опция да посетят партньорските страни и да обменят опит с локалните посланици, който беше извънредно скъп при реализацията на интензивностите.

Проект „ Млади посланици на спортното развиване “, който се осъществя в границите на 2 години, концентрира вниманието върху осъществяване на доброволчески интензивности в областта на спорта, които да промотират общественото включване на младежи сред 16 и 24 години. Проектите бяха осъществени от 4-ма младежи във всяка страна, които бяха определени за млади посланици на спортното развиване и осъществиха действия, ориентирани към младежи на тяхната възраст, които да придобият по-висока степен на социализация в обществото ни. Всеки от четирите посланика в България осъществя спортни събития за връстниците си в интервала януари - април 2018. Събитията в Пловдив бяха проведени от Галин Генов и Александър Илиев, в Якоруда от Мусалина Джалил, а в София от Никола Здравков. Партньори по план “Youth Sport Development Ambassadors” са Полша, Португалия, Словения, Унгария, Уелс, Италия и България, като реализирането му е съ-финансирано от стратегия „ Еразъм+ “. Български сътрудник по плана: Асоциация за развиване на българския спорт: www.bulsport.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР