В периода 04.09.2019 - 07.09.2019 в Сараево (Босна и Херцеговина),

...
В периода 04.09.2019 - 07.09.2019 в Сараево (Босна и Херцеговина),
Коментари Харесай

Финална конференция по проект “Play for Inclusion” се проведе в Сараево

В интервала 04.09.2019 - 07.09.2019 в Сараево (Босна и Херцеговина), се организира крайна среща и заключителна конференция по план “(Re) Play for Inclusion “, в която взеха присъединяване представители на “Асоциация за развиване на българският спорт “, сътрудник на плана от България. В конференцията взеха присъединяване Ивица Шарич, зам.-кмет на град Сараево, Арияна Менчич и Даниела Кръстич, представляващи община Сараево, Ясмина Банелукич и Недин Алибегович от Младежки съвет на Босна и Херцеговина, както и представители на партньорските организации от Албания, България, Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония, Хърватия и Унгария.

Спортът и игрите са един от най-често употребяваните принадлежности за шерване и проучване на универсални правила като почтена игра, почитание към разликата, отборен дух, приемливост, и взаимно почитание. Целта на плана бе да разпознае игрите и спорта като инструмент за взаимно схващане сред хората, ходатайство сред културите и разпространяване на универсални полезности. Благодарение на този план, младежи от партньорските страни в него, имаха опция да научат за общественото включване и междукултурния разговор посредством спорт и игри и по какъв начин могат да бъдат употребявани те като способи за работа, насърчавайки някои от европейските полезности като приемливост, приобщаване, взаимност и почитание.

Знанията, които те получиха, ще им оказват помощ да работят на локално равнище в локалните общности и да разработят свои лични осведомителни, информационни и медийни принадлежности и материали, да провеждат информационни акции за приобщаването на младежи от уязвими групи посредством спорт и игри. Комплект от разнообразни действия оказа помощ на участващите организации да подобрят своите благоприятни условия за потребление на спорта и игрите като способи за работа с младежи и поощряване на всемирен полезности. В плана бяха стартирани и тествани нови способи посредством информационни акции по отношение на общественото приобщаване на младежи от уязвими групи посредством спорт и игри, образова младежи по какъв начин да разпространяват универсалните правила на спорта в локалната общественост и да се борят с нетолерантността, дискриминирането и общественото изключване на локално и интернационално равнище.

Партньорски организации в план „ (Re) Play for Inclusion “:
• “New Vision” от Тирана – Албания;
• “Red Cross Novo Sarajevo” от Сараево – Босна и Херцеговина;
• Клуб по плуване за хора с увреждания “SPID” от Сараево – Босна и Херцеговина;
• “International Development Alliance Network” от София – България;
• “Асоциация за развиване на българския спорт” от София – България;
• Udruga “Impress” от Дарувар – Хърватия;
• “Eurotender Association” от Сегед – Унгария;
• “Council for prevention of juvenile delinquency” от Кавадарци – Северна Македония;
• Спортен клуб по кик-бокс “Budo” от Кавадарци – Северна Македония;
• Клуб по тенис на маса за хора с увреждания “Nais” от Ниш – Сърбия;
• Клуб за овластяване на младежта 018 (KOM 018) от Ниш – Сърбия.

Проект “(Re) Play for Inclusion “ е съфинансиран по стратегия Еразъм+ на Европейския Съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР