В Пекин започна традиционното Градинарско изложение. Тази година зеленото експо

...
В Пекин започна традиционното Градинарско изложение. Тази година зеленото експо
Коментари Харесай

Интерактивна омагьосана гора е построена в Пекин

В Пекин стартира обичайното Градинарско ревю. Тази година зеленото експо ще продължи 162 дни! Като за интервала са планувани 2500 разнообразни събития. И едно от тях се назовава " Омагьосаната гора ".

Тук среща си дават виртуалната действителност, изкуственият разсъдък, взаимоотношението човек-компютър, новите медии и... античната китайска митология.

Добре пристигнали в " Омагьосаната гора "! Светлинно-звукова интерактивна апаратура, която стопира дъха на дребни и огромни.

Специално инсталирани датчици, задействани от преминаващите, основават същинско чувство за магия. Оживяват секрети пътеки, митични създания и герои, всичко това в комбиниране с красива музика.
Хан Лутин, координатор на плана: Омагьосаната гора " е основана на митичния китайски текст " Класика на планините и моретата ". Експозицията е въодушевена от от мистериозните детайли в него. В композиция с интерактивната технология, се надяваме посетителите да дойдат и сами да открият тайните на гората.
Интерактивни са освен алеите, само че и екраните в гората. Когато застанете пред някой от тях и започнете да имитирате придвижване, то се прожектира против вас. А специфични термокамери ускоряват вълшебния резултат. Посетителите имат опция да се превъплътят в герои от китайската митология или да задействат с топлината си част от светлинните скулптори.

Разходката в " Омагьосаната гора " е наслаждение за сетивата и опция да се докоснеш до най-нови технологии, споделят уредниците на плана, и пожелават на посетителите магично странствуване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР