В Пекин китайските власти отхвърлиха решението на американския щат Мисури

...
В Пекин китайските власти отхвърлиха решението на американския щат Мисури
Коментари Харесай

Китай: Искът на Мисури е абсурден, САЩ нямат юрисдикция

В Пекин китайските управляващи отхвърлиха решението на американския щат Мисури да съди държавното управление на Китай поради дейностите на страната за преодоляване на епидемията от ковид.

Министерството на външните работи дефинира дейностите на американския щат като " нищо повече от парадокс " и липса на фактологично или правно съображение.
 Мисури съди Китай поради COVID-19
Мисури съди Китай поради COVID-19

Американският щат е понесъл стопански вреди

Говорител на ведомството, представен от " Гардиън ", разяснява, че отговорът на Китай против ковид не е под юрисдикцията на американските съдилища. Представителят добави, че Пекин дава настояща информация за епидемията на Съединени американски щати от 3 януари 2020 година

Подобна корист със правосъдната система не е удобна за епидемиологичния отговор в Съединени американски щати и също е в несъгласие с интернационалното съдействие, разяснява представителят.
 Троен скок на инфектираните с COVID-19 в Китай
Троен скок на инфектираните с COVID-19 в Китай

Няма умряли

Това, което Съединени американски щати би трябвало да създадат, е да оборят и да отхвърлят такава корист със правосъдната система, добави представителят.

Според специалисти по интернационално право, в случай че Съединени американски щати желаят да заведат правосъден иск против Китай, би трябвало да го създадат в интернационален конгрес, тъй като няма гражданска пълномощия при такива искове в американските съдилища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР