В Пазарджик задържаха чужденци, извършили серия кражби от аптеки, съобщиха

...
В Пазарджик задържаха чужденци, извършили серия кражби от аптеки, съобщиха
Коментари Харесай

В Пазарджик спипаха чужденци, извършили серия кражби от аптеки /снимка/

В Пазарджик задържаха чужденци, направили серия обири от аптеки, оповестиха от полицията.
Оперативните дейности почнали преди към три седмици, когато двама непознати влезнали в аптека, намираща се в централната част на Пазарджик. Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка с въпроси и интерес към избрани артикули от щандовете на аптеката, другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса съумял да отмъкне сумата от 1500 лв..
След като разбрали за случилото се работещите в обекта подали сигнал в полицейското ръководство. На място бил осъществен подробен оглед от дежурна група, конфискувани били и видеозаписи от охранителните камери на аптеката.
С разплитането на случая се заели чиновници от бранш „ Криминална полиция “ при районното ръководство в Пазарджик, които на по-късен стадий били подкрепени от сътрудниците им от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при регионалната дирекция.
С подборна информация за случая били осведомени и чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “. Те обобщили получените от страната данни и открили, че сходни случаи са регистрирани на територията на столицата и на Варна.
В резултат на извършените взаимни оперативно-издирвателни дейности не след дълго криминалистите разпознали самоличността на причинителите - трима грузински жители, на възраст сред 29 и 30 години.
Установено е, че всеки от тях имал строго избрана роля в осъществените похищения - един осигурявал отдръпването с автомобил, различен отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде осъществено похищението.
При осъществените процесуални дейности под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик са конфискувани материални доказателства, имащи отношение към осъществената от тях незаконна активност. Тримата са арестувани в населявана от тях квартира на територията на София и са приведени в ареста в Пазарджик.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор, срокът за задържане на двама от тях е продължен до 72 часа. Внесено е и искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР