В пътешествията са скрити духът на свободата и приключенията. Пътешествията

...
В пътешествията са скрити духът на свободата и приключенията. Пътешествията
Коментари Харесай

10 причини да организираме пътуването си сами

В пътешествията са скрити духът на свободата и приключенията. Пътешествията изпълват душите на множеството от нас с позитивна сила и ни карат да мечтаем за нови и нови дестинации.

Все повече хора стартират да провеждат пътуванията си сами, без да се възползват от услугите на туристическите компании. Това има и плюсове, и минуси, само че може би, когато човек самичък провежда всичко към мечтаното пътешестване, ще се почувства като странник и изобретател, а не като екскурзиант, съобразяващ се само с оповестената от туроператора стратегия.

Ето и десетте аргументи, които ще ви накарат сами да организирате идващото си пътешестване.

1. Пестите средства

При независимо пътешестване може да намерите евтини самолетни билети, да изберете на ниска цена място за настаняване, изключително в случай че следите промоциите, които се оферират съвсем целогодишно. Ще си спестите таксите и комисионните, които туроператорите калкулират в цената на груповите пътувания.

2. Избирате най-удобното място за настаняване

Освен че можете да изберете бюджетен хотел, можете да изберете и подобен, който е на комфортно за вас място и ще можете безпроблемно да се придвижвате от него до набелязаните места за посещаване. Обикновено при проведените пътувания положителната локация на хотела значи и много по-висока последна цена.

 10 аргументи да организираме пътуването си сами

3. Планирате маршрута

Сами определяте маршрута и вършиме лист на местата, които желаете да посетите, избирате тъкмо тези, които в действителност желаете да посетите и то в поредност, комфортна на вас. При това имате опция постоянно да извършите смяна, ако сте разкрили нови и забавни за вас направления.

4. Независимост в напредването

Можете да проучите кой тип превоз ще ви е най-удобен и преференциален в страната, която ще посетите. Предварително можете да резервирате билети за рейс или трен, даже да ги закупите. Можете самоуверено да наемете кола и да тръгнете „ накъдето ви видят очите “.

5. Разглеждане на забележителности

При независимо проведеното пътешестване едно от преимуществата е, че можете да отделите задоволително време за всяка забележителност или атракция. И то задоволително, с цел да разгледате всичко, да извършите фотоси, без да се притеснявате, че изоставате от останалите туристи или че ще закъснеете за избраното от екскурзовода място за среща.

Винаги можете да вземете от осведомителните центрове брошури или да ползвате аудио гид, само че отделяте време единствено за забележителности, които са най-интересни за вас. При този вид пътешестване може да откриете неповторими места, които не са разказани в пътеводителите и които при груповите пътувания е съвсем невероятно да видите.

 10 аргументи да организираме пътуването си сами

6. Не се преценявате с никого

Докато при проведените пътувания следвате избрана стратегия и обектите за посещаване са авансово набелязани, пътувайки независимо постоянно може да се отдадете на разходка, шопинг или да посетите тези забележителности, които съставляват интерес за вас.

Можете да ставате в комфортно за вас време, да се храните където пожелаете, без да се преценявате с мястото и часовете за изхранване на групата. А и няма да се преценявате с капризите и желанията на най-малко още 30 души. Не се постанова да изчаквате някого, това е нещо, което при повече пътуващи се трансформира в проблем. Времето е напълно ваше.

7. Ще подобрите чуждоезиковата си просвета

Обикновено при пътувания зад граница се постанова да поддържате връзка на британски, само че диалог с локалните поданици на родния им език е предизвикателство. Общуването по време на пътуването ще ви помогне да овладеете езика по-добре или пък ще преодолеете езиковата преграда.

8. Запознанства с нови хора

Когато пътувате, безусловно ще срещнете нови хора. Вероятността да заговорите непознати или те да заговорят вас е огромна, без значение дали става дума за пасажер във влака, притежател на къщата, в която сте отседнали, или продавач на сувенири. Можете да създадете нови познанства и даже да не срещнете повече тези хора, ще си спомняте техните истории с хубави усеща.

 10 аргументи да организираме пътуването си сами

9. Среща с локалните обичаи и кухня

Пътуването без туристически организации е опция да се докоснете до локалните поданици, да се потопите в ситуацията на дадена страна. Дали ще наемете къща или апартамент, дали ще пътувате с яхта или ще идете на локалния пазар, вие ще видите локалните поданици по различен метод, по-различен от описа на екскурзовода. Ще видите бита им, ще опитате локалната кухня, ще се докоснете до традициите.

10. Контролирате всичко по време на пътуването

Пътувайки без туроператор, вие организирате всичко, би трябвало да сте сигурни във всичко – платени билети, налични визи, обезпечени нощувки. Всичко това е плод на вашите старания и умения. Вие контролирате пътуването си. Ако храната не ви хареса, ще идете в различен ресторант, а няма се храните цяла седмица, тъй като сте „ ол инклузив “. Ако не ви хареса плажът, ще идете в прилежащия курорт. Имате независимост и самостоятелност.

Нищо не може да се съпостави с приятното възприятие на удовлетворение, задоволство и горделивост, че сами сте съумели да планирате и реализирате маршрута си за пътешестване. Защото пътешествията ни карат да претърпяваме прелестни и незабравими мигове!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР