В първото заседание от новата пленарна седмица депутатите ще разгледат

...
В първото заседание от новата пленарна седмица депутатите ще разгледат
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат мерки за развитие на социалната икономика

В първото съвещание от новата пленарна седмица депутатите ще прегледат на първо четене новия Законопроект за предприятията на обществената и солидарната стопанска система.
Законопроектът е импортиран от Министерски съвет и планува отделяне и поощряване на икономически бранш, който преди всичко да има обществена устременост и да оказва помощ за повишението на заетостта, виталния стандарт и общественото включване на уязвими групи от популацията. Сред насърчителните ограничения в законопроекта са основаване на Регистър за обществените предприятия, основаване на електронна платформа, механизъм за поддръжка и други
В рамките на пленарното съвещание народните представители ще дебатират и по промени във Валутния закон, предвиждащи Министерството на стопанската система да поеме регистрационния режим за лицата, които реализират активност по извличане, преправяне и покупко-продажби с благородни метали и скъпоценни камъни.
На вниманието на депутатите в показано и предложение за промени в Закона за висшето обучение, целящи основаването на условия от бизнеса и процедура да се включват в образованието на студентите и докторантите. Освен това работодателите ще могат да вършат оферти за възобновяване на образователните проекти и стратегии, да вземат участие в държавните комисии за осъществяване на държавен изпит или за отбрана на дипломна работа и да бъдат включвани в непрекъснатите комисии на Национална организация за оценяване и акредитация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР