В първото си обръщение към нацията, наречено За състоянието на

...
В първото си обръщение към нацията, наречено За състоянието на
Коментари Харесай

Тръмп призова за единство между републиканци и демократи

В първото си послание към нацията, наречено " За положението на съюза ", американският президент Доналд Тръмп прикани за единение сред републиканци и демократи.
" Тази вечер аз приканвам всички нас да загърбим различията си, да потърсим допирна точка и да съберем единството, което ни е нужно, с цел да осъществим волята на хората, които са ни избрали, с цел да им служим ", съобщи Тръмп, представен от " Ройтерс ".
" През последната година постигнахме забележителен прогрес и необикновен триумф. Изправихме се пред провокации, които чакахме, и такива, които в никакъв случай не бихме могли да предвидим. Преживяхме наводнения, пожари и стихии. Но през всичко това видяхме хубостта на американската душа и стоманата в американския гръбнак. Състоянието на нашия съюз е мощно, тъй като нашият народ е мощен ", съобщи американският президент в речта си на трибуната на Камарата на представителите, съобщи и БНР.
Тръмп се спря и на подобряващите се темпове на напредък на стопанската система, свързани с неотдавнашното понижаване на налозите от администрацията му. По думите му, откогато е определен на поста са основани 2 400 000 нови работни места и заплащането се покачва. " Не е имало по-подходящо време да започнеш да изживяваш американската фантазия ", добави американският водач.
Той се концентрира и върху търговията, като повтори изказванията, че актуалните условия на световния бизнес са несправедливи по отношение на най-голямата стопанска система в света: " Нацията ни загуби благосъстоянието си, само че си го връщаме бързо. Ерата на икономическото подчинение завърши. От в този момент нататък чакаме комерсиалните ни връзки да бъдат обективни и реципрочни ".
Тръмп засегна и казуса с миграцията, като съобщи, че отворените граници предизвикват бандите и противозаконната приложимост на оръжията и костват животите на американски жители. Той прикани демократи и републиканци да работят за компромис по препоръчаната от администрацията му имиграционна промяна. Тръмп даде обещание да проправи път за приемане на поданство от така наречен " мечтатели " - вписани в системата нелегално като деца. В подмяна американският президент изиска одобрение на финансирането за стената по границата с Мексико.
" Тази вечер приканвам Конгреса най-накрая да затвори смъртоносните малки врати, които разрешиха на Ем Ес тринайсет и други незаконни групировки да влязат в страната ни. Предложихме проектозакон, който ще поправи имиграционните ни закони и ще поддържа работата на граничните ни управляващи. Моят дълг, свещеният дълг на всеки чиновник в тази зала е да пази американците, да пази сигурността им, фамилиите и общностите им, както и правото им на американска фантазия. Защото американците също са мечтатели ", съобщи той.
Доналд Тръмп още веднъж акцентира на опасността, която съставлява режимът в Северна Корея. " Нито един режим не е потискал личните си жители по този начин брутално както жестоката тирания в Северна Корея. Безразсъдният блян на Северна Корея да се снабди с нуклеарно оръжие, доста скоро може да заплаши родината ни. Затова водим акция на оптимален напън, с цел да попречим това да се случи. Достатъчно е единствено да погледнем какъв брой е безнравствен този режим, с цел да разберем що за опасност съставлява както за Америка, по този начин и за съдружниците ни ", сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР