В първото си новогодишно обръщение германският канцлер Олаф Шолц ще

...
В първото си новогодишно обръщение германският канцлер Олаф Шолц ще
Коментари Харесай

Коронавирусът е централна тема в първата новогодишна реч на Шолц

В първото си новогодишно послание немският канцлер Олаф Шолц ще съобщи, че преодоляването на пандемията от ковид " ще бъде най-голямата задача през 2022 година ". Това съобщи Дойче Веле.

В обръщението, което ще бъде излъчено в петък вечер, само че е оповестено авансово в писмен тип, Шолц отбелязва многочислените провокации пред Германия и останалата част от света.

" Стоим при започване на ново десетилетие. Навлизаме в нова ера - ера, която ще бъде добра, в случай че работим интензивно за нейното образуване. Защото е от голяма важност уверено да вземем ориста си в свои ръце ", споделя канцлерът.

Той ще приключи речта си с апел: " Най-голямото ми предпочитание за 2022 година е да останем единни. "

Пандемията от ковид е непрекъсната тематика в речта на Шолц - Германия и останалата част от света се готвят да влязат в следващата нова година

" За всички нас е ясно, че пандемията не е завършила. Мнозина се питат какво значи това, по какъв начин ще продължат нещата. Обещавам ви, че ще реагираме бързо и уверено ", декларира водачът, като отбелязва, че разновидността Омикрон е направил обстановката изключително сложна.
 Омикрон опустошава Европа, Германия се готви за най-лошото, нито една страна не е изключение
Омикрон опустошава Европа, Германия се готви за най-лошото, нито една страна не е изключение

В Politico: Ще доближи всеки неимунизиран, ще натовари здравните системи и ще удари цялата стопанска система

Той благодари на немската общност за спазването на противоепидемичните правила и приканва хората да се имунизират и да си слагат бустерна доза. Шолц споделя също, че немското държавно управление възнамерява да популяризира 30 милиона спомагателни дози ваксина единствено през януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР