В първото си интервю за македонска медия българският премиер Бойко

...
В първото си интервю за македонска медия българският премиер Бойко
Коментари Харесай

Борисов към македонски журналист: На какъв език си говорим с тебе?

В първото си изявление за македонска медия българският министър председател Бойко Борисов разгласи, че България не не разрешава на хората в Северна Македония да приказват какъвто език си желаят. Това разгласи скопската телевизия Сител и пусна видео от диалога с българския министър-председател.

" На последния Европейски съвет говорихме оптимално да подкрепим Северна Македония и Албания. Така че всичко в този момент е в ръцете на македонците ", акцентира министър председателят.

На въпрос на журналиста Мариан Николовски за какво тогава блокираме Македония поради езика, Борисов дава отговор:

" Ние сме страната, която първа стартира и с контракта за добросъседство направи въобще допустимо да се приказва за присъединение към Европейския съюз на нашите благи братя и сестри. И направихме всичко допустимо да ги подкрепяме, в резултат на което потегли и процесът с Гърция ".

" Защитавал съм ви в Европейския съвет по всевъзможен метод, когато желаеха изобщо да не ви включат в договарянията. Ние на къкъв език в този момент приказваме с тебе? Вкарваш ме в тематики... При мене кой е преводач и при тебе кой е преводач? ", пита Борисов.

" Ето, виж, това е нещо, което доста спъва Балканите - имаме толкоз доста история, че тя ни е допълнително безусловно ", споделя Борисов.
 Борисов към македонски публицист: На какъв език си приказваме с тебе?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР