В Първия студентски фестивал Сцена накрая на града“Хасково 2022 тази

...
В Първия студентски фестивал Сцена накрая на града“Хасково 2022 тази
Коментари Харесай

„Сцена накрая на града“ представя тази вечер НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“  „Рeter Gynt“ 

В Първия студентски фестивал „ Сцена най-после на града “Хасково 2022 довечера ще видите представлението на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов “ „ Рeter Gynt “ от Дейвид Хеър, по Хенри Ибсен, по концепция на проф. Снежина Танковска, превод Любов Костова, режисура Боян Арсов, образна среда и костюми Боян Арсов, хореография проф. доктор Петя Цветкова и гл. ас. доктор Александър Манджуков, музикална среда и вокален възпитател Боян Христов, видео среда Jeason Brad Lewis, съветник гл. ас. доктор Тея Сугарева, афиш Ивайло Борисов и Христо Тенчев, вземат участие студенти компетентност „ Актьорство за трагичен спектакъл “, клас проф. Снежина Танковска.

„ Сцена на края на града “ е първото по рода си театрално предизвикателство към публиката. В парк „ Ямача “, под звездите, с доста въодушевление и положителни страсти от 21 часа – вход свободен!

PETER GYNT на Дейвид Хеър е интелигентен и занимателен актуален прочит на емблематичната поема „ Пеер Гюнт “ от Хенрик Ибсен. С доста въодушевление и възприятие за комизъм Дейвид Хеър прави ярки паралели със заобикалящия ни свят, като трансформира героя на Ибсен в воин на нашето време и по този начин с изострен и обезпокоителен звук изобличава недостатъци на актуалния човек и общество.

PETER GYNT е една завладяваща и очарователна игра на индивида със света и на света с индивида, игра, в която разпоредбите са основани, с цел да се нарушават, досега в който към този момент няма накъде.

Спектакълът е спечелил Проектната стратегия към Театър НАТФИЗ в категория „ Драматичен спектакъл “.

Фестивал “СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА ” се осъществя в границите на план BGCULTURE-2.001-0115 “СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА ”, финансиран със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, Програма РА 14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие ”, Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “

Работим дружно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР