В първия си работен ден парламентарно представените партии представиха приоритетите

...
В първия си работен ден парламентарно представените партии представиха приоритетите
Коментари Харесай

Какви приоритети заявиха политическите сили в началото на 49-ото НС?

В първия си работен ден парламентарно показаните партии показаха целите си в заявления от трибуната.



Резултатите от изборите за 49-ото Народно заседание задават редица благоприятни условия, както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

" С вота си българските жители демонстрираха нееднозначно, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка, партия или коалиция ", съобщи тя.

" Единственият излаз от обстановката е вероятен единствено, в случай че с взаимно почитание сред партиите се реализират допустими взаимни отстъпки, единодушие по стратегически значимите въпроси за страната и дейно възобновяване на политическия разговор. Всеки, който не се съобрази с тези резултати, ще загуби не просто гласоподаватели, само че и вероятност за дълготрайно положително присъединяване в политическия и публичен живот на страната ", уточни Атанасова.



Крайно време е българският парламент да проработи, сподели съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

" Крайно време след толкоз безуспешни опити най-накрая българският парламент да проработи и да стартираме да решаваме действителните проблеми на хората с действителна законодателна стратегия, която да отразява същински значимите цели пред България ", съобщи Петков.



" Ние сме чиновници на нашите гласоподаватели, както и всички народни представители би трябвало да бъдат ", сподели ръководителят на партия " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Обръщам се единствено и само към своите сънародници, тъй като както постоянно, всички в тази зала, без значение от краткотрайно дадените ни власт, постове и позиции, би трябвало да бъдем на първо място единствено едно - българи ", съобщи той.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани за разговор сред политическите сили и образуване на държавно управление с евроатлантически полезности, с ясни задания и съответни периоди.

" Избирателите, без значение, че гласоподават за разнообразни политически сили, са обединени от тезата, че нито една групировка не би трябвало да ръководи независимо. Посланието е ясно - политиците да седнат на масата на договарянията и да стартират да си приказват. И по време на акцията, и в този момент доста политически субекти слагат като приоритет личните си проблеми, а не проблемите на хората. Вместо да се ангажират с проблемите на обществото, ангажират хората с безпочвена рецензия към съперниците си. Може да има държавно управление - изрично, само че всички участници би трябвало да изразят подготвеност за разговор без да го трансформират в следващата пиар акция и безсъдържателно говорене ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.



Народното събрание би трябвало да е решението на проблемите, а не част от тях, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Обществото желае да има непоклатимост и сигурност. Това е нашата обща задача, по този начин не може да продължава повече ", сподели тя.



От " ИТН " заявиха желанието си да бъдат градивни и да създадат всичко допустимо този парламент да работи.

" Ние от " ИТН " сме в политиката и в този парламент, тъй като можем да носим отговорност и тъкмо тази отговорност ни задължава да бъдем градивни и да създадем всичко допустимо този парламент да работи, да създадем всичко допустимо и всичко, което зависи от нас за разрешаването на рецесиите, които стоят пред всички български жители ", съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР