В първия си мач срещу своя първи клуб в МЛБ

...
В първия си мач срещу своя първи клуб в МЛБ
Коментари Харесай

Новобранец съкруши бившия си клуб в дербито на Чикаго

В първия си мач против своя първи клуб в МЛБ Елой Хименес удари хоумрън в 9-ия ининг. 22-годишният доминиканец го стори на мечтано място – ст. " Ригли Фийлд " в Чикаго, само че облечен с униформата на градския противник. Новобранецът на Чикаго Уайт Сокс наказа някогашния си тим Чикаго Къбс с двоен изстрел над оградата, донесъл победа с 3:1 за " белите чорапи " в първата от две срещи на терена на " мечетата " в северната част на Ветровития град.

" Това е сбъдната фантазия. Исках да ударя един на " Ригли ", само че в този момент с този екип е още по-вълнуващо. Чувствам се ужасно, това е паметен миг ", показа Хименес, който през 2013 година беше взет в Къбс с реномето на най-хубавия интернационален свободен сътрудник, а през 2017 година беше изтъргуван в градския противник в една от най-одумваните от почитателите покупко-продажби. През 2019 година суперталантът получи от Уайт Сокс 6-годишен контракт за $43 млн. – най-скъпия в историята за бейзболист без опит във Висшата лига.



За Хименес хоумрънът тази нощ беше 12-и от началото на дебютния му сезон и шести в последните 9 мача. Батиращият под №5 ляв аутфилдер излезе против Педро Строп (L 1-3) с рънер на първа база и без навън в последното нахлуване на гостите и изпрати втората препоръчана му топка високо над бръшляна в централната част на оградата.

" Надявахме се той да получи мятане, с което може да се оправи, и явно той го направи. Беше огромен удар ", отсъди мениджърът на " чорапите " Рик Рентерия. Колегата му отпред на " мечетата " Джо Мадън беше сбит: " Просто би трябвало да работим по-добре в офанзива. "



Питчерът на Уайт Сокс Иван Нова направи един от най-хубавите си стартове през годината и за 5 ининга даде единствено 4 шлагера и 1 точка, влезнала с хоумрън на Кайл Шуарбър още в 1-вия. Опонентът му Коул Хамълс изкара 7 ининга на хълма и позволи равнене в 6-ия при шлагер в инфилда на Тим Андерсън. В 3-тия ининг 35-годишният деец реализира своя страйкаут №2500 и стана 38-ият питчер с такова достижение в МЛБ и едвам 10-ият левичар.

В борбата на булпените този на гостите беше безукорен и четирима риливъри разрешиха общо 2 шлагера за 4 шътаут ининга. Евън Маршал (W 3-0) направи последните два аута в 8-ия и получи успеха, а Алекс Коломе (S 15) я резервира с 15 хвърляния в 9-ия.



Чикаго Къбс - Чикаго Уайт Сокс 1:3
ст. " Ригли Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ЧИКАГО УАЙТ СОКС
0
0
0
0
0
1
0
0
2
3
8
0
ЧИКАГО КЪБС
1
0
0
0
0
0
0
0
0
1
6
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 18 ЮНИ:

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Тампа Бей Рейс 6:3
Торонто Блу Джейс - Лос Анджелис Ейнджълс 1:3
Тексас Рейнджърс - Кливланд Индиънс 3:10
Минесота Туинс - Бостън Ред Сокс 4:3 (17 ининга)
Оукланд Атлетикс - Балтимор Ориолс 16:2
Сиатъл Маринърс - Канзас Сити Роялс 0:9

Национална лига

Вашингтон Нешънълс - Филаделфия Филис отсрочен
Атланта Брейвс - Ню Йорк Метс 2:10
Сейнт Луис Кардиналс - Маями Марлинс 0:6
Аризона Дайъмъндбекс - Колорадо Рокис 1:8
Сан Диего Падрес - Милуоки Бруърс 4:1
Лос Анджелис Доджърс - Сан Франциско Джайънтс 9:0

Интерлига

Питсбърг Пайрътс - Детройт Тайгърс 4:5
Синсинати Редс - Хюстън Астрос 4:3

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР