В първия си мач като титуляр от почти два месеца

...
В първия си мач като титуляр от почти два месеца
Коментари Харесай

Ибрахимович направи "Милан" зимен първенец

В първия си мач като титуляр от съвсем два месеца Златан Ибрахимович още веднъж понесе " Милан " на гърба си. 39-годишният шведски деец означи и двата гола за триумфа с 2:0 при гостуването против " Каляри " от 18-ия кръг в Серия А. Победата подсигурява на " росонерите ", че ще преполовят футболния сезон в Италия като водачи в класирането за първи път от 10 години.

Ибрахимович се завърна в стартовите 11 на треньора Стефано Пиоли за първи път, откогато получи травма в бедрото на 22 ноември, и му бяха нужни по-малко от 7 минути, с цел да открие резултата на ст. " Сарденя Арена ". Така таранът се разписа в девети следващ мач, в който започва като титуляр. Златан оформи своя дубъл в 52-рата мин. и към този момент има 12 попадения от началото на сезона, с които изостава единствено от мотора на " Ювентус " Кристиано Роналдо (15) в голмайсторската листа.

" Той е първенец във всичко, което прави - съобщи треньорът Пиоли по адрес на шведския нападател. - С неговото завръщане имаме други тактически благоприятни условия и сме доста щастливи, че разполагаме с него. Той към момента съумява да ме изненадва, при все това го познавам към този момент сносно. Всички можем да чакаме най-хубавото от него, само че през днешния ден той направи даже освен това. "

С триумфа " Милан " събра 43 т. и още веднъж се откъсна пред градския противник " Интер " (40 т.). Заради преимуществото в директните дуели " червено-черните " си подсигуряваха, че ще бъдат зимен първенец, без значение какво ще се случи в последния 19-и кръг от първата половина на шампионата. Миланският гранд не е бил отпред в класирането по средата на сезона от последния си шампионски сезон в Серия А - през 2010/2011 година
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР