В първия работен ден на Народното събрание ще предложа да

...
В първия работен ден на Народното събрание ще предложа да
Коментари Харесай

ПП иска изслушване на външния министър заради Христо Грозев и Кремъл

" В първия работен ден на Народното събрание ще предложа да повикаме министъра на външните работи на чуване в комисията по външна политика. " Това разяснява във депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер във връзка новината от през вчерашния ден, че Русия е оповестила за търсене проверяващият публицист Христо Грозев. Досега външният министър Николай Милков не е коментирал проблема.

Грозев, прочут с следствията си в Bellingcat, бе разгласен за федерално търсене, като в картата в базата данни на съветското Министерство на вътрешните работи написа, че българският жител Грозев се търси " по член Наказателен кодекс ". В какво тъкмо е упрекнат, не се прецизира. " Риа Новости " заяви, че Грозев се търси за " разпространяване на фейкове за съветската войска ".

В Bellingcat екипът на Грозев разследваше кой е свалил MH-17 над Донбас, направи съществени разкрития и за отравянето на политика Алексей Навални. Организацията бе оповестена за задграничен сътрудник през лятото, а активността й - за нежелана в Руската федерация.

До българското външно министерство към този момент има парламентарен въпрос от Божидар Божанов (ДБ) дали ще извикат съветската посланичка Елеонова Митрофанова за пояснение за какво Русия търси български публицист. " Със сигурност Кремъл не харесва Грозев след множеството разкрития за интервенциите на сътрудници на съветските служби в Европа, само че на такова деяние би трябвало да се реагира остро ", разяснява Божанов в обществените мрежи.

ИДЕЯ

Митрофанова би трябвало да бъде оповестена за търсене в България, оповестиха пък Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.  " Ние идваме! "  се обръща към прокуратурата и българските правораздавателни органи за търсене на лицето Елеонора Валентиновна Митрофанова, родена на 11 юни 1953 година във Волгоград, Русия, по отношение на осъществяване на хипотетично закононарушение по Глава 1 от Наказателния Кодекс. Действията на същата допускат прикриване или затаяване на информация, по отношение на дейностите на шпионска мрежа на територията на Република България, във щета на държавните ползи и националната сигурност на страната ", оповестиха двамата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР