В първия епизод на Фермата“ 8 в стопанството влязоха дамите,

...
В първия епизод на Фермата“ 8 в стопанството влязоха дамите,
Коментари Харесай

Ето кои са участниците във Фермата“ 8

В първия епизод на „ Фермата “ 8 в стопанството влязоха дамите, които ще гледаме за първи път в риалитито, както и мъжете, които към този момент имат опит от предходните му сезони. В днешния епизод в шоуто влязоха дебютантите мъже, както и дамите от предходните сезони. Всички участници бяха разграничени в два тима. „ Стари герои “ събра ветераните, а „ Нови очаквания “ - новобранците от 2022 година. Задачата им е да построят утопичен мост на времето, който да сплоти предишното и бъдещето.

Отбор „ Нови очаквания “ дами

Симона Милова

Симона Милова на 26 години, от Клисура, само че живее в Пловдив. Офис управител. На 13 години се отделя от родителите си, с цел да учи във френската гимназия в Пловдив. Пет години живее на общежитие под непоколебим училищен надзор и това построява характера й. Завършва право в Пловдивския университет и дефинитивно се открива под тепетата. Днес е експерт в компания за поддръжка на здравно съоръжение.



Участва в международния конкурс Мис Туризъм Свят в Малайзия и печели специфичната премия - Model of the World. Наясно е, че идните месеци във „ Фермата “ ще бъдат радикално разнообразни от конкурс за хубост. „ Не ме е боязън от селската работа. Родителите ми се занимават с рози и гъби, и аз от дребна съм по нивите. Моята мощ са огромното ми сърце и чистата ми душа “, споделя Симона.

До този миг е имала три съществени връзки, само че към момента чака да срещне огромната обич. Разделила се е с последния си другар, тъй като бил ревностен, а тя обича свободата си. Влиза във „ Фермата “ със своя домакински любим – бернската овчарка Тори.

Мирела Русева

Мирела Русева е на 27 години от Бургас, само че живее в София. Мениджър продажби. 

„ Аз съм слънце, огън и пожар “, споделя една от най-позитивните, бъбриви и прочувствени участнички в този сезон на „ Фермата “. Бързо и елементарно се напасва към нова среда и непознати хора, и има съществени проекти за триумф в предаването. 

Мирела е приключила британска гимназия в Бургас. Заминава за Англия, с цел да учи счетоводство, финанси и мениджмънт. Три години живее в Нотингам, само че сърцето я дърпа назад към България и тя се прибира.



„ Като типична провинциалистка, къде да отида - хоп, в София. Започнах работа в интернационална компания. Целта ми беше да потвърдя, че България е прелестна и тук можеш да се развиваш и да живееш отлично. Е, съумях “, споделя Мирела.

Изключително занимателен облик, тя обича да е център на вниманието. Никога не скучае. Не познава и златната среда. Трудно й е да си държи езика зад зъбите и постоянно си пати от това.

Аксения Михайлова

Аксения Михайлова е на 28 години, от Плевен, само че живее в Поморие. Домакиня. Семейството е смисълът на живота й, само че в този момент има потребност да съобщи себе си.

Родена е в Плевен, а пораства в близкото село Гривица. Благодарна е на родителите си, че я възпитават в качества и полезности, които към този момент са позабравени и демоде измежду младите. След гимназията стартира да учи счетоводство в Свищов, само че е принудена да работи, тъй като фамилията й няма опция да я устоя. След първи курс става сервитьорка в Поморие, където среща мъжа на живота си и остава при него. Заедно са към този момент 10 години, най-голямото им благосъстояние са двете им деца.



Аксения към момента също се усеща като дете. Жадува за завършения, за мощни страсти и себепознание. Бивша лекоатлетка, тя има потребност да се потвърждава и да бъде първа. С „ Фермата “ желае да се върне във времето, когато е била доста мощна, смела и стимулирана. 

Милена Стефанова

Милена Стефанова е на 29 години, от град Опака. Учител.  Едва на 7 години научава какво е мотика и работа на полето. Бойното й кръщене е в обора при овцете, агнетата, козите и прасетата, които фамилията й отглежда. В пети клас стартира да работи, а със извоюваните пари си купува тетрадки и облекла, тъй като родителите й нямат задоволително средства.

„ Не скърбя за нищо, тъй като се научих на труд, дисциплинираност, отговорност и непримиримост. Имам сестра близначка и по-голям брат. Горда съм, че и тримата завършихме висше обучение “, споделя Милена.



Днес тя е преподавател в село Крепча. Преподава история и география на мюсюлмански деца от 5-и до 7-и клас, множеството от които не приказват добре български. „ Много си обичам работата - нищо, че е сложна “, споделя Милена, която е възпитана в полезностите на остарялото време, в респект и почитание към другия и в подготвеност да оказва помощ.

Във „ Фермата “ влиза с ясна цел и обръщение: „ Искам да покажа, че има работливи и грижовни девойки, които работят, а освен гримирани кокони, които единствено топлят столовете “.

Камелия Кузнецова

Камелия Кузнецова е на 32 години, от Велико Търново, само че живее и във Флорида. Хандбалист и грумър.Животът й е сложен и безизходен. Расте в семейство, в което домашното принуждение е всекидневие. Баща й непрекъснато тормози физически майка й. За Камелия тренировките по хандбал са избавление, което я държи надалеч от домашния пъкъл.



През 2013 година емигрира в Съединени американски щати. Омъжва се след къса връзка и забременява непланирано. Съпругът й влиза във военновъздушните сили, а тя остава у дома с щерка им. Двамата не се схващат. След 5 години душевен тормоз и изневери от страна на половинката й, Камелия подава документи за бракоразвод и се връща в България.

Междувременно тя също кандидатства в американските военновъздушни сили. „ Исках да натрия носа на мъжа ми. Да му покажа, че ме бива повече от него във всичко. Изкарах изпитите, само че разводът пречи на постъпването ми в Air Force. Правата ми се пазят до януари идната година “, изяснява тя.

В момента Камелия се развежда онлайн. Колебае се дали да не остане дефинитивно в Търново и да осъществя фантазията си да бъде коафьор на кучета. Бившият й хандбален тим „ Етър 64 “ също я желае в редиците си. „ Във „ Фермата “ бленувам да се събудя за нов живот и да се влюбя “, споделя тя. 

Елена Кузмова

Елена Кузмова е на 35 години, от Гоце Делчев, само че живее в София. Финансист-анализатор. Отгледана е в непретенциозно семейство. Расте обичана, само че затворена и притеснителна. Заляга крепко над учебниците, тъй като единствено по този начин се усеща оценена. Превръща се в изпълнителен и виновен човек. От понеделник до петък учи, а от петък до неделя работи на село - сее, копае и гледа тютюн.  



Елена приключва финанси и обществена администрация в София. Днес работи в най-голямата частна американска компания за субсидиране. Става рано, ляга късно, готви, чисти, пазари. „ Аз съм като един неспиращ мотор. Научила съм се да бъда кротка като котка, преносима като водата и мощна като огъня “, споделя Елена. От  15 години тя върви един до друг с мъжа си, имат две деца. Вярва в фамилните полезности и предаността.

„ Влюбих се в концепцията, идеята и душата на „ Фермата “. Влизам, с цел да направя нещо единствено за себе си, да освободя авантюриста в мен и да покоря света “, безапелационна е тя.

Мажена Панова

Мажена Луция Риш-Панова е на 56 години, от Краков, само че живее в София. Акушер-гинеколог. От 15 години тя е началник на патологията в болница „ Света София “ и е един от най-уважаваните гинеколози в България. В нейните ръце за първи път проплакват децата на известни българи като Мария Илиева, Димитър Рачков, Криско и Евтим Милошев.



Родена е в Полша, само че от 30 години живее у нас. В България среща любовта на живота си. Със брачна половинка си основават прелестно семейство, имат наследник. Мажена е католичка, а религията е извънредно значима за нея. „ Вярващият човек е по-възпитан, по-отговорен и има боязън от Възмездието. Конкретно аз съм доста амбициозна. Обичам реда, чистотата и дисциплината както на работното място, по този начин и в персоналния ми живот “, изяснява лекарката.

Младият й дух я поддържа в добра физическа, психическа и прочувствена форма. Кара ски и три пъти седмично играе тенис. Редовно излиза с приятелки, с които се забавлява до зори. Във „ Фермата “ я водят изключителният й хъс за живот и нови страсти.

Отбор " Стари герои " мъже

Яни Андреев

Яни Андреев е на 33 години от Хасково, само че живее в село Козлец. Пчелар. Победител във „ Фермата “ 3. Преди пет години влиза в предаването като новобранец, само че излиза с високо вдигната глава. Спомня си за приключението с неспокойствие. До ден сегашен не може не помни епичния двубой със своя идол, волейболиста Владо Николов.



Въпреки че завоюва огромната премия в третия сезон, към момента не я е похарчил. „ Седи си в банката. Защото съм теоретичен, че подготвени пари най-лесно се харчат “, изяснява Яни, който продължава да гледа пчели и лозя. От 100, кошерите му са станали 300. Учи и магистратура „ Технология на виното “.

Яни влиза още веднъж във „ Фермата “, с цел да даде образец на работливите българи. „ Знам, че е мъчно да бъдеш производител. Много хора се отхвърлят. Но аз желая да им покажа, че с труд и непримиримост можеш да правиш това, което обичаш “, споделя той.

Деян Каменов

Деян Каменов е на 38 години, от София. Музикант и вокалист на „ Д-2 “.  Победител е в четвъртия сезон на „ Фермата “. Преди 4 години се е впуснал в приключението, тъй като след повече от десетилетие музикантски живот, концерти и пътувания, изпитал потребност да спре за миг и да си подари успокоение и естетика. 



Влиза още веднъж в предаването поради тръпката. „ Мечтая си отново да съм с готини хора към огъня. Ние бяхме задружни и в работата, и в купона. Не бяхме вълчета, пристигнали за парченце месо, а глутница, която се бори дружно. Иска ми се отново да е по този начин. Напоследък обществото е много разединено, а ние би трябвало да търсим аргументи да се събираме “, споделя Дидо.

С присъединяване си във „ Фермата “ тази година той желае да покаже най-хубавото от себе си и да даде образец на сина си, 2-годишния Дейвид. В предаването влиза с китарата си, тъй като има вяра, че музиката сплотява.

Димитър Господинов - Гуспа

Димитър Господинов - Гуспа е на 40 години, от София. Развива личен бизнес и провежда завършения измежду природата. Емблематичен участник от Сезон 1 на „ Фермата “, в която влиза като градско момче, само че излиза изменен вечно. В предаването за пръв път вижда крава, за пръв път дои, за пръв път рине обор.



„ Беше сложен сезон с тежки условия и ужасна изолираност. Но възприятието да си пръв в нещо е неповторимо “, спомня си той. Гуспата взе участие в Сезон 1 и с цел да въодушеви всички деца, които страдат от детска церебрална парализа като неговия наследник. След като отпада на крачка от финала, стартира да провежда завършения измежду природата.

Димитър има вяра, че всеки има право на втори късмет. Впуска се в новия сезон, с цел да усети магията още веднъж. „ Фермата е вълча пътека, по която би трябвало да преминеш, оголил зъби, само че да останеш човек “, споделя той.

Ангел Тенев 

Ангел Тенев е на 43 години, от село Караджалово. Собственик на транспортна компания. Един от атрактивните участници във „ Фермата “ 6. Прочу се с притчата за положителния и неприятния вълк, който всеки храни в себе си. Твърди, че в новия сезон на предаването влиза единствено с „ положителния вълк “. 

„ Първото ми присъединяване във „ Фермата “ беше като първото влюбване - бурно и неосъзнато. Емоциите ме превзеха, бушуваха в мен като в малчуган. Второто ми влизане е друга обич - зряла и осъзната. Знаеш по какъв начин да я пазиш, внимаваш да не повториш старите неточности. Много съм въодушевен за победа “, споделя Ангел.



Между сезоните на предаването не се е трансформирал. Продължава да живее на село, при земята. Бизнесът му се е свил поради пандемията. Мечтата му е да си откри половинка, само че до момента не е срещнал подобаваща за него жена.

Чавдар Христанов  

Чавдар Христанов е на 46 години, от Плевен. Хлебар. Отдаден е на специалността си и на огромното си семейство. Идеалист, със мощно развито възприятието за правдивост. След 20 години брак към момента е влюбен в жена си.



Чавдар е прочут от „ Фермата “ 7, в която не съумя да завоюва борбата сред хляба и зрелището, само че разпалено отстояваше обичайните си полезности. „ Трябваше да наливам на останалите участници на час по лъжичка, само че на моменти сипвах с черпака “, проучва той.

В новия сезон на „ Фермата “ Чавдар се зарича да бъде по-дипломатичен. Отново ще търси себепознанието. „ То минава през очите на хората. Те са огледала, в които се заглеждам, с цел да открия скритите си, невидими за мен черти “, споделя хлебарят. За Чавдар „ Фермата “ е и място, което сплотява и по тази причина в този момент влиза освен с дудук и барабан, само че и с джура гайда.

Серафим Василев

Серафим Василев е на 47 години, от Лом. Хлебар. По-известен е като Финци, един от финалистите във „ Фермата “ 2. „ Ще помня това премеждие цялостен живот. Бяхме доста хубави хора, имахме сговор, джентълменство. С присъединяване си в предаването останах в историята. Един ден, когато към този момент ме няма, децата ми ще могат да си пуснат записите, да ме гледат и да се гордеят с мен “, споделя той.



Шест години след първото му присъединяване във „ Фермата “, Серафим е претърпял доста. Вдигнал е женитба, родило му се е момиче. Дъщерите от първия му брак са пораснали, сгодили са се и са поели по собствен път. Бизнесът му процъфтява. Обновил е пекарната си, създал е два ресторанта. „ В живота обаче има и върхове, и спадове. За това време изгубих и доста близки хора. Но човек би трябвало да се стегне и да продължи напред “, споделя той. 

Серафим влиза още веднъж във „ Фермата “, с цел да обработва земята с обич, да се грижи за животните и да бъде образец за почтено присъединяване.

Гечо Гечев 

Гечо Гечев е на 56 години, от село Голец, само че живее в Лиеж, Белгия. Автотенекеджия и бояджия. Във „ Фермата “ 3 той се трансформира във водач и татко на участниците. Обича и да работи, и да се радостни. В новия сезон идеята му остава същата - да покаже, че селяните са положителни хора. „ Няма значение какво обучение имаш, значимото е да притежаваш огромно сърце. Само то може да сплотява и сплотява “, споделя Гечо.



Все още е бежанец в Белгия, само че е основал там своята дребна България. Синовете му са си купили къщи до неговата и по този начин са основали мечтания чифлик, като от Гераците. Гечо е възстановил и остарялата си къща в Голец, в която си идва един път годишно. В последните месеци претърпява огромна наслада - към този момент е дядо.

Отбор " Стари герои " дами

Веселка Маринова

Веселка Маринова е на 25 години, от село Борима, само че живее в Троян. Победител във „ Фермата “ 5. Влиза в петия сезон на предаването като момичето от село Борима, а излиза като първата жена победител във „ Фермата “. Пристъпва в приключението страхливо, само че последователно придобива храброст, мощ и мъдрост. Създава страхотни другарства.



След като излиза от „ Фермата “, Веселка прави стъпки към своята самостоятелност. Разделя се с мъжа си и се мести с децата си в Троян. Спира да се занимава с дърводобив, продава конете си и стартира да създава сувенири и бижута. Завършва колеж със компетентност „ Горски лесовъд “.

Веселка не стопира дотук. С премията от присъединяване си във „ Фермата “ купува остаряла къща в село Борима, която обмисля да стегне и да трансформира в къща за посетители. В новия сезон на предаването влиза като мощен деец със поръчка за победа. 

Валерия Дочева

Валерия Дочева е на 28 години, от Стара Загора, само че живее в Бургас. Треньор по художествена гимнастика и табата инструктор. Позната е от „ Фермата “ 3.

Участието й в третия сезон на предаването минало като сън. Спомня си единствено любовната драма, която е претърпяла. Сега, няколко години по-късно, е по-зряла и „ щастливо свободна “. „ Най-сериозно и отговорно споделям, никакви любовни драми този път! И на татко ми, и на братовчедка ми съм дала обещание. Ако някой мъж ме заприказва, ще се обръщам на другата страна! “, смее се Валерия. 



В продължение на две години тя преподавала художествена гимнастика в Хърватска, само че се усеща самотна в чужбина и се прибира в България. Сега преследва фантазията си да има личен състезателен център. „ Всичко в живота ми стартира да се подрежда както желая. В този миг пристигна най-хубавото - предлагането да вляза за повторно във „ Фермата “ и още веднъж да преживея приключението “, споделя тя.

Лилия Семкова 

Лилия Семкова е на 27 години, бесарабска българка от Украйна, само че живее в София. Певица. Става известна с присъединяване си в четвъртия сезон на „ Фермата “. В предаването се научава да работи наедно с мъжете, да оцелява в сложни условия и да готви за всички. В тези дни обаче няма самочувствие и страда от доста комплекси.

„ Едва когато сложих носията и се погледнах в огледалото осъзнах, че не съм нестабилно момиченце, а красива, мощна жена “, споделя Лилия.



След като излиза от предаването, кариерата й на певица потегля нагоре. Получава предложения за участия, прави авторски части и клипове.  „ Усещам любовта на хората, само че в персонален проект съм доста самотна. Още не съм намерила индивида до себе си и не съм основала семейство, а се усещам подготвена за това и го желая “, твърди тя.

Лилия се дефинира като традиционалист с съвременен привкус. Влиза в новия сезон на „ Фермата “, с цел да напомни на всички, че без обичаите, фолклора и историята нямаме бъдеще.

Нина Гъдева

Нина Гъдева е на 32 години от Пловдив. Учителка.  В четвъртия сезон на „ Фермата “ тя е част от групата на емигрантите. С останалите участници заварват порутената къща на дядо Петко, която би трябвало да възстановят.

„ Имаше ужасно доста компликации, само че обикнах работата, уроците по история, вечерите край огъня, смеха, близостта до земята и контакта с животните “, споделя Нина. 



След като излиза от „ Фермата “ незабавно се качва на самолета, с цел да се прибере при фамилията си в Англия. По пътя плаче, тъй като не желае да живее в чужбина, надалеч от корените си. Не след дълго се връща с мъжа си в Пловдив. Започват живота си изначало. Нина става учителка на село, започва и дребен бизнес с детска козметика. Днес се усеща задоволена и оценена.  

Влиза в новия сезон на „ Фермата “, с цел да бъде потребна със своите послания. „ Ще бъда същински щастлива, в случай че съумея да бъда образец за младите учители или да дам кураж на някого да се върне в България “, споделя тя.

Ваня Илиева

Ваня Илиева е на 38 години, от София, яхтена стюардеса. Победител във „ Фермата “ 6. Популярна е като Хепи Ванче поради безконечната си усмивка и непресъхваща сила.

„ Във „ Фермата “ се научих на всичко - да разцепвам дърва, да меся питка, да сготвям леща, да бъда мощна. Когато изпълнихме задачата си, чувството беше велико “, споделя победителката в шестия сезон на предаването. 



След „ Фермата “ Ваня, която години наред работи като яхтена стюардеса, остава в България. Трудно й е да построи живота тук, само че се бори и не се отхвърля. Все още не е изхарчила и стотинка от премията си, тъй като не я очаквала и не е решила в какво да влага парите. „ За мен огромната полезност беше приключението “, споделя тя.

На прага на „ Фермата “ 8 се усеща обезпокоена, само че и разчувствана. „ Това предаване не е просто риалити, а учебно заведение по живот “, безапелационна е Хепи Ванче.

Альона Михайлова

Альона Михайлова е на 39 години, от Санкт Петербург, само че живее в Сливен. Развива компания за ресторантско съоръжение. Майка й е украинка, татко й - руснак. Самата тя се дефинира като българка.



Гръмогласна, самоуверена и напориста, Альона не обича да губи. Ветеран е от Сезон 1 на „ Фермата “. Още помни компликациите, с които тя и останалите участници са се справяли. Смята, че при предходното си присъединяване не е посочила всичко от себе си, по тази причина в този момент се завръща в предаването, подготвена да се разкрие напълно. 

Альона е щастлива майка и брачна половинка. С мъжа си развиват компания за ресторантско съоръжение. Живеят в Сливен. „ Обичам го този град, за мен той е златната среда на България! До ден сегашен и за секунда не скърбя, че го избрах пред Санкт Петербург “, споделя тя.

Отбор „ Нови очаквания “ дами

Евгени Коев

Евгени Коев е на 25 години, от Казанлък. Потомствен служител на реда. Всички във семейството му са служители на реда - дядо му, татко му, чичо му. Брат му също желае да влезе в специалността.



Евгени е съвременен млад мъж, само че е обвързван с предишното на своя роден край и на семейството си. Живее в Казанлък със брачната половинка си. Оженили са се млади и към този момент не бързат да имат деца. Отглеждат доста домашни животни, а той прави мезета и ракии. Свири на духови принадлежности, на барабан и барабани. Влиза във „ Фермата “ със своята гайда.

„ Дядо ми ме научи на всичко. Той ме изгледа, направи ме индивида, който съм. Смъртта му е най-тъжният миг в живота ми. Моето присъединяване във „ Фермата “ е методът ми да му отдам своята респект. Дядо мечтаеше да ме види в предаването “, споделя Евгени.

Владислав Симанел

Владислав Симанел е на 32 години, роден е във Вилнюс, живее в София. Диетолог и фитнес треньор. Популярен е като господин Морков поради любовта си към растението, което употребява в разнообразни ястия. 

„ Аз съм международен човек. Майка ми е от Украйна, татко ми - от Беларус. Те се срещат в Латвия, а аз съм роден в Литва “, изяснява той.



На 21 години отпътува за Лондон, само че след доста провалени опити да си откри работа в стилната промишленост става барман в ресторант на Джейми Оливър. Потиска се, изпада в меланхолия, напълнява. Това е повода да стартира да се интересува от здравословното хранене. Става диетолог и фитнес треньор.

Междувременно се среща с българка, женят се и идват у нас. Преди 2 години се разделят, само че той остава в страната ни. Продължава да се занимава със здравословно хранене и развива бизнес с ароматни чорапи. Запознава се с момиче от Узбекистан и двамата не желаят да напущат България. „ Живея веднъж и желая да опитвам всичко в този свят. Новата ми цел е да печеля „ Фермата “, твърди Владислав.

Георги Димитров

Георги Димитров е на 33 години, от София. Търговски представител.

„ Аз съм елементарен човек. Не съм лаком, удовлетворен съм от живота си, наивник съм, обичам фамилията си и съм благополучен. Това са нещата, които ме отличават от останалите хора “, споделя той.



Георги е някогашен баскетболист от „ Локомотив “, а огромната му пристрастеност са видео игрите. Отдаден геймър е. Готов е яростно да спори с всеки, който твърди, че компютърните игри са нездравословни. Другата му огромна пристрастеност е нумизматиката. Всяка събота е на битака в търсене на „ съкровища “.

Дълго е живял в Дания, оженил се за българка, имат две дъщери. Преди три години всички дефинитивно се прибират в България. Свободното си време фамилията прекарва на вилата си в село Борика. „ Работата там ми дава убеденост, че ще се оправя с всичко във „ Фермата “, споделя Георги. 

Радослав Колев

Радослав Колев е на 34 години, от София. Фитнес треньор и баскетболист.

„ Родих се в семейство без мъжка поддръжка, само че станах мощно обичащ, почитан и незаместим. Животът ме принуди от дребен да се боря с него. Когато бях на 3 години, родителят ми от мъжки пол ни изостави със сестра ми. Въпреки това, благодарение на нашата майка, сме здрави и изучени до магистърска степен “, споделя баскетболистът и капитан на Локомотив София.



Голямата пристрастеност на Радо е работата му като фитнес треньор и заниманията му с деца. Иска да бъде образец за най-малките и да им помогне да заобичат спорта. С тази упоритост предходната година основава състезателен клуб „ Българи “. През последната година се посвещава на фантазията си за кинокариера. Завършва актьорско майсторство и кара курсове за каскадьор в Киноцентъра.

Целта му е да завоюва „ Фермата “ и да влага огромната премия в спортната база на своя клуб.

Иван Трифонов

Иван Трифонов е на 35 години, от София. Безработен. Завършил е спортно учебно заведение, а по-късно Лесотехническия университет. Дипломиран агроном. От 12 години се занимава професионално със спортна пукотевица и е част и от националния ни тим.

Преди пандемията е правил цялостна поддръжка на здания. Коронавирусът умъртвил бизнеса му, тъй като хората към този момент всеобщо работят от у дома и офисите затварят.



Иван не е елементарен темперамент. „ Хората към мен най-вероятно биха споделили, че съм див, несдържан и дръзновен. Не си замлъквам нищо и тези, които не ме познават, се наскърбяват. Всъщност аз съм човек, който не понася лицемерието, измяната и насилието над животни “, изяснява той.

От дете избира да е в полето, гората или блатата към София, и да учи разнообразни „ твари “. Иска да чува птици, а не клаксони и да вижда дървета и облаци, а не коли и здания. Голямата му пристрастеност са орнитологията и морският лов на риба.

Влиза във „ Фермата “ с желанието да си откри същински другари.

Калин Евтимов

Калин Евтимов е на 35 години, от София, само че живее в Долна Диканя. Строител. Отраснал е в семейство на спортисти и е троент първенец по хандбал. Печелил е Купата на България, има присъединяване на европейско и международно състезание. През 2008 година отпътува да играе в Кипър, където среща бъдещата си брачна половинка - украинка и също хандбалистка.



Година откакто се срещат, двамата се женят и се прибрат в България. Ражда им се дъщеричка. След като войната в Украйна избухва, съумяват да изтеглят в България множеството родственици и близки на жена му.

Калин има бригада за поправки, бизнесът му се развива добре. Наскоро той и фамилията му напущат София, с цел да се заселят в село Долна Диканя.

„ Обожавам надпреварите. „ Фермата “ обаче не е единствено борби, а е предаване с идея. Обичам традициите и историята, и мисля, че имам качествата да стигна напред в играта “, споделя той.

Георги Корчев

Георги Корчев е на 47 години, от Русе. Кметски наместник е на най-малкото българско село Пепелина.  Никой от рода му не е бил обвързван със земята. Самият той дълго се е занимавал с търговия, само че стресът му пристигнал допълнително. Кандидатствал за кметски наместник на Пепелина и тази година чества първите си 7 години селски живот.



„ Откакто земята стана моят храм, стартира да ми се намества акълът. Думите съвест, чест, достолепие, религия, добрина и примирение са  личните ми Божи заповеди. Опитах се да загърбя суетата, завистта, устрема към материалното. Разказвам на хората, че на село животът е по-красив, храната - по-вкусна, а удоволствието от свършената работа - по-голямо “, споделя Георги. За него „ българщината “ е стремежът към старите полезности и обичаи.

Георги е работяга. Умее доста неща - готви, меси самун, зида, строи. Тежи си на мястото. Определя се като широкоскроен човек, търпелив към непознатите отзиви, религия и привички. Същевременно има мъчително възприятие за чест, достолепие и правдивост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР