В първия ден от работното си посещение в Република Македония

...
В първия ден от работното си посещение в Република Македония
Коментари Харесай

Започна работното посещение на Екатерина Захариева в Македония

В първия ден от работното си посещаване в Република Македония вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи от името на българското външно министерство подаяние от пет цялостни компютърни конфигурации от най-ново потомство на детската градина " Слънче " в граничната община Ново село, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

" Най-важното, което можем да създадем за нашите деца, с изключение на да ги подготвим за модерния свят на цифровите умения, е да ги създадем положителни хора ", сподели тя.

Детската градина се посещава от 88 деца на възраст от 8 месеца до 6 години. Тя се реновира напълно по план от предприсъединителните стратегии за трансгранично съдействие.

" Радвам се, че европейските фондове отиват фактически на вярното място и основават страхотни условия. Това е методът да отглеждаме положителни хора, които да порастват със самочувствие и умения, с цел да изковат сами положителното си бъдеще ", обърна се министърът към шефа на детското заведение Лиляна Зекирова и нейния екип.

Захариева поздрави също Зекирова и кмета на Ново село Боро Стойчев за сполучливото съдействие с български общини. " Убедена съм, че това е методът нещата да вървят напред - като се виждаме дружно по разнообразни линии ", съобщи тя.

По-късно денем водената от министъра делегация отдаде респект пред паметта на 71 български военни, заровени в българското военно гробище в Ново село. Мемориалът пази тленните остатъци на бойци, починали в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война. Той е едно от първите възобновени в Република Македония български военни гробища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР