В първия ден от предизборната кампания министър-председателят Бойко Борисов извърши

...
В първия ден от предизборната кампания министър-председателят Бойко Борисов извърши
Коментари Харесай

Борисов си е с държавния джип на старта на изборната кампания

В първия ден от предизборната акция министър-председателят Бойко Борисов извърши нормалната си обиколка из страната с държавния джип. Това обаче не му попречи да изтъкне напредъка при неговото ръководство и да направи великодушни обещания - типично изборни ходове.

" До идващите 4 години, през вчерашния ден правихме планове, ще вдигнем брутния вътрешен артикул до 100 милиарда евро. 196 милиарда лева мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме ръководството, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 милиарда Коронавирусът ни спря за една година. Убеден съм, че ще реализираме най-малко 2000 лева междинната работна заплата и нагоре. Ще продължим санирането, само че преди всичко са църквите, манастирите и джамиите, тъй като желая всички да са спокойни и да се отдадат на вярата ", съобщи Борисов в град Шипка. Той бе там, с цел да види ремонта на локалния храм " Рождество Христово ". За удостоверение на думите си той бе взел на обиколката икономическия министър Лъчезар Борисов.

Премиерът не пропусна да се заяде с президента Румен Радев, без да го посочва поименно: " Идват на 3 март един път в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще създадем на манастира и другото крило, както желаете. Това е наше обвързване, да го създадем ".

А и по по роднински метод акцентира още веднъж положителните връзки с Турция. " От война до най-хубави другарски и съседски връзки. За националния ни празник кулата " Атакуле " в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни ". 

За помощта си за възобновяване на камбанарията на храма Бойко Борисов получи признателен знак от Старозагорската митрополия, персонално от нейния митрополит Киприан.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР