В първия ден от новата седмица над западната половина на

...
В първия ден от новата седмица над западната половина на
Коментари Харесай

Дъждове в 13 области в Югозападна и Централна България

В първия ден от новата седмица над западната половина на страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, след обяд на обособени места и над източната.

Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в западните и планинските региони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до сдържан - в Западна България ще се ориентира от северозапад и с него за малко ще нахлуе по-студен въздух, а в източните региони ще остане от североизток.

Максималните температури ще са от към 23 градуса в западните региони, до 33 градуса в източните, където преди обяд ниската облачност ще се раздра и намалее и ще има повече слънчеви часове. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще се покачва и вечерта ще е близо до нормалното.

Жълт код е разгласен за 13 области в Югозападна и Централна България за 27 август, понеделник. Предупреждението поради предстоящи значителни превалявания е в действие за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

В тези региони синоптиците предвиждат краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На обособени места, основно в планинските региони, количествата ще доближат 20-35 л/кв.м, предизвестяват метеоролозите.

По Черноморието в утринните часове ще е с ниска облачност или мъгла, съвсем без дъжд, която до към обяд ще се раздира и понижава до най-вече слънчево. В следобедните часове ще има и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, само че основно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е към 27 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР