В първия ден от карантината заради коронавируса обемът на продажби

...
В първия ден от карантината заради коронавируса обемът на продажби
Коментари Харесай

600% ръст на продажбата на тоалетна хартия в Полша

В първия ден от карантината поради ковид размерът на продажби на тоалетна хартия в Полша скочи с 600 %, заяви „ Puls Biznesu “.
След оповестяването на зараза в страната, в магазините се появи дефицит на сапун, тоалетна хартия и средства за разчистване. Съобщава се, че огромното търсене е намаляло и в този момент има задоволително от тези артикули, съобщи БГНЕС.
Реакцията на жителите след конференцията на министър-председателя на 11 март, по време на която разгласи затварянето на учебните заведения, беше незабавна, показва изданието.
Към магазините са се насочили тълпи от хора и заради неизвестността, почнали да се запасяват. Само за час размерът от продажба на тоалетна хартия достигнал равнището на размера за деня, а до затварянето на магазините достигнал съвсем 600 % от ежедневните продажби.
Според платформа за дребния и междинен бизнес M/platform, в границите на първите 4 дни след въвеждането на превантивните ограничения, дребните хранителни магазини са имали ръсг на оборота от приблизително 57 %.
През първата седмица най-голямо е било търсенето на сапун и спиртни питиета, като продажбите им са се нараснали, надлежно, с 603 % и 567 % спрямо подобен интервал през февруари. Най-голямо търсене измежду питателните артикули е имало за ориз и брашно.
До момента в Полша от ковид са умряли 26 индивида, а общият брой на инфектираните е 1 905.
Европа е с по-чист въздух поради ковид
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР