В първия ден на юни, когато отбелязваме Международния ден на

...
В първия ден на юни, когато отбелязваме Международния ден на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Децата са най-свидното на всеки народ

 В първия ден на юни, когато означаваме Международния ден на детето, отечески ви приветстваме с празника, като се обръщаме към всички вас със сърдечен архипастирски благослов и откровени благопожелания за чиста наслада и изобилна божествена светлина, която да огрява душите и сърцата ви, да ражда усмивки, доброта и взаимна обич сред вас, във вашите фамилии, и непроменяемо да озарява житейския ви път. Това се споделя в обръщението на българския патриарх Неофит за Международния ден на детето, оповестиха от Българската патриаршия.

" Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, по този начин и за цялото ни общество - тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят откровена наслада, както и тези, към които гледаме с вяра за утрешния ден ", декларира Негово светейшество.

И акцентира, че " за нас, като християни и рожби на светата Църква Христова, те са и оня неизменим облик на чистотата и невинността, към който нашият Господ ни приканва да се стремим всеки ден, като се уподобяваме на тях в мислите и дейностите си: "... истина ви споделям, в случай че се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно ". (Мат. 18:3).

Тези думи на Спасителя, изречени преди две хилядолетия, резервират своята честност и своята годност и за нас през днешния ден, тъй като в тях се съдържа безконечна и неизменима истина, декларира патриарх Неофит.

" Нека пазим децата на България чисти и непокварени, дано се грижим за тях освен материално, само че и духовно, да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в положителните вековни обичаи на православния ни народ, който е оживял през вековете, съхранявайки и до през днешния ден своята държавност и народностно съзнание, своята духовна и културна еднаквост и вътрешно единение единствено с помощта на избавителната си православна християнска религия.

Бог да пази децата на България! Честит и блажен празник! ", отправя благослов българският патриарх в своето послание за Международния ден на детето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР