В първия Ден на отворените улици в Европа, 22 септември

...
В първия Ден на отворените улици в Европа, 22 септември
Коментари Харесай

Затварят голям булевард в Пловдив, превръщат го в арена на уличен фестивал

В първия Ден на отворените улици в Европа, 22 септември 2019 година, от 10:00 до 16:00 ч. южната зона на бул. „ Марица юг " от кръговото кръстовище на Водната палата до моста на Адата в Пловдив ще се трансформира в място за спорт, екологично обучение, просвета, игри и занимания. За първи път по едно и също време в десетки градове в Европа колите ще правят отстъпка място на хората, а улиците ще бъдат преобразени в зони за срещи, придвижване и отмора.



Бул. " Марица юг " ще бъде високомерен от хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки навън, фитнес зона, танци, креативен работилници, велоизяви и други. Предвидена е и специфична тента с ескейп-предизвикателство. Пътното платно ще бъде изрисувано с разнообразни занимателни игри като морски шах, дама, туистър, " Не се сърди дребосъче ", а дружно с тях ще има и обособени места за настолни игри.



Любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да приготвят семена за разсад. Най-любознателните гости могат да вземат участие в просветителни игри, беседи и занимания, отдадени на устойчивия метод на живот и " рационалното " напредване. Ще бъдат извършени демонстрации на разнообразни модели колела, а на място ще има и краткотрайна вело-библиотека. Няма да липсват и зони за отдих, разтривки и " тихи " игри.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР