В първия ден на новата година по традиция вече 65

...
В първия ден на новата година по традиция вече 65
Коментари Харесай

Гледайте прочутия празничен концерт на Виенската филхармония по БНТ

В първия ден на новата година по традиция към този момент 65 години непокътнато място пред телевизионните екрани има фамозният празничен концерт на Виенската филхармония.

Концертът от Златната зала на " Музикферайн " ще бъде излъчен в близо 100 страни. Прякото предаване по Българска национална телевизия стартира в 12:15 ч. на 1 януари.

Музикалното събитие през първия ден от новата година е концертът на Виенската филхармония. По традиция ще бъдат изпълнени произведения на композиторите от семейство Щраус. За трети път диригент ще бъде Франц Велзер Мьост. Ще има и премиера - Хорът на виенските девойки, който е част от световноизвестния Хор на виенските момчета, ще пее за първи път дружно с момчетата на Новогодишния концерт.

" Би било отлично да ги има! Специално попитах дали девойките могат да вземат участие в новогодишния концерт и те споделиха да. Така че ще се включат 30 момчета и 10 девойки ", съобщи Даниел Фрошауер, шеф на Виенската филхармония.

Тази година няма да има никакви ограничавания, свързани с COVID-19.

" Много съм благополучен, че тази година още веднъж можем да свирим пред цялостна зала. Миналата година не можахме. Преди две години, доста от вас помнят, че беше доста мъчно и въобще нямаше аудитория ", добави Даниел Фрошауер, шеф на Виенската филхармония.

И още една премиера - 14 от общо 15-те произведения, включени в програмата, в никакъв случай до момента не са били изпълнявани в новогодишния концерт на Виенската филхармония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР