В първите три дни на април Варна е фолклорната столица

...
В първите три дни на април Варна е фолклорната столица
Коментари Харесай

За три дни Варна става фолклорна столица на България

В първите три дни на април Варна е фолклорната столица на България. В залите на Младежки дом през днешния ден бе обещано началото на XXVII издание на Националния детски фолклорен конкурс „ Диньо Маринов “, оповестиха от ОДК за Moreto.net.

В събитието присъединяване вземат над 250 артисти, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, национални хорове, оркестри и ансамбли от цялата страна.

Журито, което прави оценка осъществяванията, е в състав: ръководител -Димитър Христов – диригент на национален оркестър при БНР, учител в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “, членове: Петьо Костадинов – гайдар, солист в оркестъра на БНР, учител в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “, Ангел Добрев – учител, композитор гр. София, Костадин Генчев – аранжор, оркестрант в оркестъра на БНР, Ваня Монева – диригент на хор „ Ваня Монева “, учител в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “, Евелина Христова – певица, солистка на „ Мистерията на българските гласове “ и „ Ева квартет “, Гергана Костадинова - певица, солистка на „ Мистерията на българските гласове “ и „ Ева квартет “, учител.

Целта Националния детски фолклорен конкурс, чийто уредник е ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, е да търси и разпространява млади гении, да утвърждава и приобщава младото потомство към обичайна българска просвета.

През тази година ще бъдат раздадени обичайното отличие на кмета на Варна, приз на Националния замък на децата, премия на Радио Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс и други

Конкурсът, осъществяващ се с финансовата поддръжка на Община Варна, под патронажа на кмета на морската столица, е включен в Националния календар на МОН за изяви по ползи на деца и възпитаници и в Програмата с ограничения за протекция на деца с изявени способности.

Поздравителен адрес до уредниците и участниците бе изпратен от госпожа Лилия Христова, шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “ в Община Варна.

Г-жа Монка Николова - шеф на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, изрича своята специфична признателност на Националното съдружие на сираците в България (НССБ), с ръководител Слави Михайлов, което обезпечава за всички деца, участващи в състезанието, минерална вода, брускети и кроасани. Сдружението поддържа също и присъединяване на 27 деца от гр. Пордим, като поема пътните им разноски и тези по престоя им в гр. Варна, за времето на провеждането на Националния детски фолклорен конкурс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР