В първите седмици и месеци коалицията няма да срещне затруднения.

...
В първите седмици и месеци коалицията няма да срещне затруднения.
Коментари Харесай

Наталия Киселова: При стегната програма за 100 дни правителството може да свърши много

В първите седмици и месеци обединението няма да срещне усложнения. Назначенията, които би трябвало да създадат и които изискват нормално болшинство, ще бъдат обект на спомагателни съглашения в експертните групи. Това мнение изрази пред БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

Партиите претърпяват доста тежък интервал и това се отразява както на кондицията им по време на избори, по този начин и върху опцията им да оферират по няколко претенденти за дадена позиция и служба, счита тя.

Според Киселова първостепенна задача е възобновяване на парламентарното ръководство в неговия положителен тип, както и да се възвърне активността на парламентарните комисии с постоянно присъединяване на министрите в тях.

„ Не да казваш - кои са тия в Народното събрание и да вървиш на интервенция или да риташ мач. "

„ Както в едно семейство, по този начин и в страната, когато отлагаш проблемите, те към този момент стават доста съществено задължение ", разяснява доцент Киселова по отношение на изтеклите мандати.

„ Отлагането на тези назначения докара до това да има безвремие в инспектората (на Висш съдебен съвет - бел. ред.) ", добави тя.

При стегната стратегия на държавното управление за 100 дни могат да се свършат доста неща, само че не е реалистично да се промени Конституцията, означи преподавателят по Конституционно право.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР