В първите минути на днешната борсова сесия в САЩ водещият

...
В първите минути на днешната борсова сесия в САЩ водещият
Коментари Харесай

Пазарите в САЩ се оцветиха в червено заради страх от втора вълна

В първите минути на днешната борсова сесия в Съединени американски щати водещият бенчмарк Dow Jones изтрива 808.07 пункта от цената си до 26181.92 пункта. Най-много в границите на показателя губи американската самолетна компания Boeing, чиито акции поевтиняват с над 6%. След нея се подреждат Exxon Mobile и JPMorgan Chase със спад в цената на книжата им надлежно с 5.36% и 4.05%, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Технологичният показател Nasdaq се придвижва в посока надолу с 2.15% до 9804.86 пункта. Широкият индикатор S&P 500 се намалява с 2.57%.

Като цяло самолетните компании, круизните оператори и туристическите компании, чиито акции нарастнаха през последните седмици, понасят главната тежест от разпродажбите в четвъртък. Загуби търпят и енергийните, финансовите и индустриалните компании.

Настроенията на пазарите се утежниха поради упованията втора вълна на пандемията да се развихри в някои щати в Съединени американски щати. Заявленията за безработица в Съединени американски щати остават високи, като данните излизат единствено ден, откакто Федералният запас даде мрачна прогноза за стопанската система.

" Има голяма неустановеност ", разяснява Лорен Гудуин, икономист и пълководец в New York Life Investments.

Европейските акции също поевтиняват през днешния ден след предизвестията на Федералния запас по отношение на стопанската система и възходящата заплаха от нова вълна на коронавирусната пандемия в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР