В първите дни собственикът на дома Свети Георги не съдействаше.

...
В първите дни собственикът на дома Свети Георги не съдействаше.
Коментари Харесай

Коронавирус: Във варненския дом за стари хора Свети Георги не е съдействано изцяло от самото начало

В първите дни притежателят на дома " Свети Георги " не съдействаше. Затова подадохме сигнал до прокуратурата, беше наложена административна глоба и към този момент спомага. Това съобщи регионалният шеф на Варна Стоян Пасев пред Нова телевизия.
93 души от вкъщи имат коронавирусна зараза, стана ясно от думите на Светлана Енева от РЗИ, като трима са умряли. В дома има към 250 души, само че в действителност обвързваните с това заведение, които са инфектирани, са 102.
На въпрос дали е правилно, че управляващите са знаели, че инфектиран доктор преглежда хората в дома, Енева беше безапелационна – няма по какъв начин да се случи. По думите ѝ, лекарят бил на интензивно лекуване.
Изолирахме болните от здравите хора, взехме решение хората да не се местят от вкъщи, осигурихме медицински личен състав от регионалните лечебни заведения във Варна, ще има и доброволци, които да оказват помощ с хората и по отношение на роднините, посочи Пасев. По думите му, част от личния състав на дома е напуснал.
Още: " Ден с много повече оздравели, в сравнение с инфектирани с ковид, само че и с най-вече смъртни случаи за 24 часа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР