В първите дни на руската инвазия в Украйна Паметникът на

...
В първите дни на руската инвазия в Украйна Паметникът на
Коментари Харесай

Рашков си изми ръцете с полицаите за ареста на три деца, и той имал внучка на 16 г.

В първите дни на съветската инвазия в Украйна Паметникът на руската войска беше тежко охраняван от вандали, трима десетокласници се оказаха с белезници
„ Имам внучка на 16 година Снощи разпоредих на основния секретар да събере управлението, с цел да получим информация от извора - всички забъркани - от този, който е получил сигнала до последния. Питах ги един по един - имат ли деца и дали са съгласни някой на следващия ден да задържи тяхното дете, което е на 15-16 г “. Така, въпреки и с няколко дни забавяне, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, отхвърли да има общо с ареста на 3 деца от министерството, отпред на което е той.

Рашков даде пояснения в отрасловата вътрешна комисия в Народно събрание. От думите му се разбра, че родителите са били осведомени, а на децата никой не е прибирал телефоните.

Това е в тежко разминаване с информацията досега. Родителите описаха, че инцидентно са разбрали, че младежите са в районното откакто доста часове не са имали връзка с тях. Едно от децата даже е спало в ареста.

„ Има изказвания, че е известена прокуратурата. В петък до идването ми тук не ми предоставиха документ, че още в петък прокуратурата е известена. Не изключвам да са го създали и по телефона. Не трансферирам отговорност, ще приказвам единствено за дейностите на Министерство на вътрешните работи “, сподели министърът, неразбираемо по какъв начин пробвайки се да трансферира ареста на институция, която няма никакво отношение.

Оттук насетне, към този момент служителите на реда, работят с малолетни, щели да държат изпит.

„ Не може някои чиновници да постъпват по този начин. Правихме кадрови промени по високите равнища, възобновяване на състава. Но явно трябват и други неща “, оправда всичко с редовите служители на реда министърът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР