В първите дни на олимпийските игри в Токио една снимка

...
В първите дни на олимпийските игри в Токио една снимка
Коментари Харесай

"Сълзата на Антоанета" сред най-впечатляващите снимки за 2021 г.

В първите дни на олимпийските игри в Токио една фотография на Антоанета Костадинова се трансформира в шлагер в медиите и обществените мрежи. Генерира хиляди лайкове. Провокира стотици мнения и даже притегли вниманието на .

В края на годината редакторите на авторитетното издание избраха 21 от най-впечатляващите фотоси за 2021 година Сред селектираните е фотографията със сълзата, като че ли закачена върху ръба на една защитна маска. Маската, зад която по насила и поради рестрикциите е прикрито лицето на първата българска медалистка в Токио – олимпийската вицешампионка в спортната пукотевица Антоанета Костадинова. Неин създател е Любомир Асенов от LAP.bg.
Снимка: Lap.bg
За олимпийските игри в Токио Любо Асенов се бори като лъв за своята акредитация. Първоначално той бе лишен от такава. Съдбата обаче обича справедливостта и след намесата на МОК, този човек сбъдна фантазията си да снима на най-великия състезателен конгрес на планетата. И не просто снима, а направи фотография шедьовър, която ще се запомни като една от най-докосващите прочувствено в японската столица.

В селекцията на BBC Sport попада още фотография на Ришар Гаске при излизането му против Григор Димитров на Мастърса в Париж, както и кадър на падналия на колене Лионел Меси след триумфа с Аржентина на Копа Америка.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР