В първите дни на Новата година всеки човек си обещава,

...
В първите дни на Новата година всеки човек си обещава,
Коментари Харесай

Експерт обяснява защо йогата трябва да бъде част от грижата за себе си

В първите дни на Новата година всеки човек си дава обещание, че ще направи нещо или ще промени нещо през тази година. Голяма част от хората си дават обещание, че ще стартират да се грижат за себе си повече. Не можете да се чувствате здрави и щастливи, без да прекарвате задоволително и качествено време с най-важния човек: самите вие. И до момента в който грижата за себе си е самостоятелна за всеки човек, има някои практики и способи, които работят при всички. Сега ще ви споделим няколко изгоди на йогата, които ще ви накарат да се замислите съществено за практикуването на йога.

Йогата е метод на живот, който носи редица физически и умствени прерогативи. Постоянната процедура на йогата ще укрепи тялото ви, ще изостри мозъка ви, ще усили силата ви и ще донесе успокоение и мир в живота ви.

Хората, които практикуват йога, са доста по-здрави, имат по-добър сън, по-здравословни хранителни привички и по-голяма мотивация да упражняват по-редовно, както и още доста други изгоди.

Целта на грижата за себе си е да намалите напрежението и да създадете рутина, която ще ви помогне да се чувствате добре. Йогата може да направи тъкмо това, тъй като е потвърдено директното й въздействие върху напрежението и равнището на тревога.

Други физически изгоди от йогата включват подсилването на имунната система и по-доброто храносмилане. Йогата оказва помощ при проблеми с храносмилането, тъй като успокоява парасимпатиковата нервна система, която контролира способността на организма да основава хомеостаза и баланс.

Дори към този момент да сте определили методите за грижа за себе си през 2018 година, помислете за прибавянето на йога към листата. Не е нужно да практикувате йога всеки ден. Дори не е нужно да напускате дома си, с цел да го вършиме. Дори практикуването на йога единствено за няколко минути у дома ще ви приближи до извличането на изгоди.

Ако сте опитвали йога преди и не ви е харесало, евентуално не сте попаднали на добър инструктор или не сте избрали подобаващия жанр. Повечето начинаещи считат, че всички типове йога са идентични, само че това не е по този начин.

Ако се занимавате с йога и не харесвате характерния жанр, не би трябвало да приемате, че йогата не е за вас. Не всички инструктори са идентични и има доста стилове на йога, които основават разнообразни прекарвания.

Вие може да желаете да опитате Ин йога, която съдържа позиции, които се задържат за по-дълъг интервал от време, Виняса йога, която е фокусирана върху потока и придвижването, или Хата йога, която е съществена йога позиция без потока, който идва с Виняса. Може да отнеме няколко часа, с цел да намерите подобаващата за вас.

Една постоянно срещана неточност е, че хората стартират с бързи, енергични практики. По-добре е да започнете с йога за начинаещи, с цел да научите първо главните неща и да предотвратите пострадвания и да си създадете резистентен метод.
Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР