В първите 18 старта за сезон 2022 във Формула 1

...
В първите 18 старта за сезон 2022 във Формула 1
Коментари Харесай

Верстапен ще иска да спечели в САЩ и да се изравни с Шумахер и Фетел

В първите 18 старта за сезон 2022 във Формула 1 Макс Верстапен завоюва цели 12 победи, което значи, че в случай че през днешния ден нидерландецът победи в Гран При на Съединени американски щати той ще се изравни с Михаел Шумахер и Себастиан Фетел в класирането за най-вече победи в един сезон. Двамата германци имат по 13 триумфа надлежно през 2002 и 2013, когато те завоюваха своите трофеи №5 и №4.

Верстапен към този момент си подсигурява купата за този сезон, което значи, че този връх е едно от дребното неща, за които той ще може да се бори в оставащите 4 кръга. С оглед цялостното му показване през годината днешната му задача в Остин наподобява относително лесна поради предната му стартова позиция.
 За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година? За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година?
Той ще потегли от втори на „ Пистата на Америките “, а пред него ще бъде единствено водачът на Ферари Карлос Сайнц. В последните няколко години обаче се вижда наклонността водачът, който започва от второто място да печели спринта до първия завой, което в известна степен дава преимущество на Верстапен.
 Сайнц завоюва квалификацията в Остин Сайнц завоюва квалификацията в Остин
Втората редица на стартовата решетка по-късно през днешния ден ще бъде за водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които завоюваха по две позиции след наказванията на Серхио Перес и Шарл Леклер. Мексиканецът бе изместен с пет места обратно на старта и ще започва девети, а неговият противник в борбата за второто място в генералното класиране имаше глоба от 10 места и ще започва 12-ти. Преди старта в Остин Перес има задатък от единствено една точка пред Леклер в разногласието за вицешампионската купа.

Надпреварата за Гран При на Съединени американски щати, 19-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, стартира в 22:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР