В първи павилион на Мосфилм за 18-и път бяха раздадени

...
В първи павилион на Мосфилм за 18-и път бяха раздадени
Коментари Харесай

Текст на Клим Шипенко взе 4 статуетки Златен орел

В първи павилион на " Мосфилм " за 18-и път бяха раздадени националните кино награди " Златен орел ". " Текст " на Клим Шипенко по бестселъра на Дмитрий Глуховски завоюва 4 статуетки - за най-хубав игрален филм, за основна мъжка роля на Александър Петров, за поддържаща мъжка роля на Иван Янковски, и за монтаж.

Отличието за постановка бе връчено на Алексей Сидоров за кино лентата " Т-34 ", който бе награден и за сюжет. Виктория Мирошниченко завоюва наградата за основна женска роля в " Дългуч " на Кантемир Балагов, а за поддържаща роля - Евгения Брик в " Одеса " на Валерий Тодоровски. Неговият филм взе и премиите за операторско майсторство, за музика и за художник-постановчик.

Павел Деревянко взе премията за мъжка роля в комедийния ефирен сериал " Домашен арест ". А наградата за женска роля завоюва Анна Михалкова за сериала " Стихия " на Борис Хлебников.

В категорията за неигрален филм победител е филмът " Без отминалост. Да отвориш шкафа на позора " на юриста и историка Александър Звягинцев. За анимационно кино е отличен " Той не може без космоса " на Константин Бронзит. Наградата за късометражен филм взе " Интервю " с Алексей Серебряков в основната роля.

Почетен " Златен орел " получи националната артистка Алиса Фрейндлих.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР