В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ започна промивката на активните

...
В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ започна промивката на активните
Коментари Харесай

В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ започна промивката на системите

В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ стартира промивката на дейните и пасивни системи за сигурност при отворен реактор. Това е една от най-важните софтуерни интервенции, които стартират стадия на тестванията и изпробването на системите и оборудването на първи силует на реактора на енергоблока. Генерален реализатор на плана е Групата компании ASE - инженерингово поделение на съветската корпорация „ Росатом “.

„ С промивката на системите и оборудването с химически обезсолена вода се прави инспекция на проходимостта и промивка на тръбопроводите, които съединяват оборудването на първи силует “, разясни заместник-директорът по топломонтажните действия от Групата компании ASE Максим Богачко. „ Всъщност, ние започнахме подготовката към стадий на хидравлични тествания и циркулационна промивка на първи силует на реактора “. Процедурата се организира надлежно графика, като в процеса са задействани 26 технологически системи.

Беларуската АЕЦ в Островец е с два реактора ВВЕР-1200 с обща мощ 2400 МВт и се построява по съветски план. За първата АЕЦ в Беларус бе определен съветският план от потомство „ 3 плюс “ с реактор ВВЕР-1200, който към този момент се осъществя в Нововоронежката АЕЦ 2 и Ленинградската АЕЦ 2. Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 към този момент е предаден в промишлена употреба, което прави плана референтен.

Това е постепенен план от потомство „ 3 плюс “ и изцяло удовлетворява интернационалните условия за сигурност. През 2017 година новият съветски енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 бе избран измежду трите най-хубави АЕЦ в света съгласно ранглиста на авторитетното американско списание POWER. На 8 декември 2017 година стартира стадият на физическото пускане на Първи енергоблок на Ленинградската АЕЦ 2.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР