В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ с генерален проектант и

...
В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ с генерален проектант и
Коментари Харесай

Росатом приключи първия етап от изграждането на Беларуската АЕЦ

В Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ с общоприет архитект и реализатор АСЕ - инженерното поделение на „ Росатом ", експертите завършиха бетонирането на купола на външната защитна обвивка.

В куполната част на постройката на реактора са излети общо 1500 кубически метра бетон, чието качество се управлява пpeз целия развой по осъществяване на дейностите.

„ С бетонирането на външната защитна обвивка се приключва стадия на строително-монтажните действия на постройката на реактора, което разрешава да се пристъпи към пълномащабните монтажни действия на оборудването на системите на реактора ", означи Сергей Олонцев, старши вицепрезидент по ръководство на съветските планове на АСЕ.

Проектът за създаване на Беларуската АЕЦ планува две защитни обвивки на постройката на реактора - вътрешна и външна.

Вътрешната е детайл от пасивната система за сигурност, която предотвратява приключването на радиоактивни субстанции в околната среда при положение на хипотетични повреди.

Външната защитна обвивка дружно с вътрешната служи за физическа отбрана от естествени и техногенни външни въздействия, в това число трусове и урагани.

Беларуската АЕЦ с два реактора ВВЕР-1200 с обща мощ 2400 мегавата се построява по съветски план в Островец. За първата Беларуска АЕЦ е определен съветският план от потомство „ 3 плюс ", който изцяло дава отговор на интернационалните правила и рекомендации за сигурност на МААЕ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР