В първата си реакция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

...
В първата си реакция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
Коментари Харесай

Столтенберг за ядрената заплаха на Путин: Това е само началото

В първата си реакция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг показва угриженост от решението на Путин да сложи в режим на специфична подготвеност възпиращите оръжия, в това число и нуклеарните.

" Това демонстрира какъв брой сериозна е обстановката и за какво в действителност би трябвало да се обединим (...) ", сподели Столтенберг в изявление за BBC малко след поръчката от страна на Владимир Путин. Реакцията на Столтенберг цитира Der Standard.

CNN цитира Столтенберг и коментара му, че обстановката фактически е сериозна, изключително в случай че се огледа в целокупност нападателна изразителност на Русия с това, което тя прави на терен в Украйна.

" Ние също би трябвало да осъзнаем, че в този момент сме изправени пред нова обстановка за нашата сигурност. " Столтенберг показва и че това е " единствено началото на акомодацията, която би трябвало да създадем в отговор на една доста по-агресивна Русия ".

Именно това е повода, откроява генсекът, заради която НАТО по едно и също време дава поддръжка на Украйна, само че също по този начин и усилва наличието си в източната част на Алианса.

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба предизвести, че потреблението на нуклеарно оръжие от Русия против Украйна би било злополука за целия свят. Той счита, че дейностите на Путин са ориентирани към оказване на напън върху Украйна преди плануваните договаряния с Русия. Въпреки това Украйна няма да прави отстъпки, безапелационен е Кулеба.

Източник:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР