В първата си проповед за 2020 г. папа Франциск осъди

...
В първата си проповед за 2020 г. папа Франциск осъди
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди насилието над жените в първата си проповед за годината

В първата си проповед за 2020 година папа Франциск осъди насилието над дамите и експлоатирането на телата им посредством порнографията и потребителското общество.

В словото си в базиликата " Св. Петър " главата на римокатолическата черква съобщи, че " дамите са източник на живот " и че " всяко принуждение над жена е поругаване на Господа, който е роден от жена ".

Снимка: EPA

Същевременно папата се извини за случай, при който е " изгубил самообладание ". Снощи папата се срещна с деца, събрали се към коледната ясла на площад " Свети Петър ". Докато се готвеше да тръгне в друга посока, ръката му ненадейно беше сграбчена от азиатка, която щеше да го събори в опит да го дръпне към себе си.

Снимка: EPA

Докато поклонничката му викаше нещо, което остана нечуто от видеокадрите, папата с очевидно сопнато и зачервено лице съумя да се измъкне от ръкостискането с потупвания по ръката на дамата. След това той продължи да обикаля яслата, запазвайки малко повече разстояние с въодушевените вярващи.
Папата прикани хората да пуснат коледната светлина в тъмнината на човешките сърца В обичайното си коледно послание той още веднъж изрази съпричастност с милионите бежанци по света
" Толкова постоянно губим самообладание. И на мен ми се случва. Извинявам се за неприятния образец, който дадох през вчерашния ден ", сподели папата в част от словото си, в която говореше за " търпението на любовта ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР