В първата реакция на кабинета по повод драмата в Украйна

...
В първата реакция на кабинета по повод драмата в Украйна
Коментари Харесай

Суфльорът на Путин - Стефан Янев трябва да подаде оставка веднага

В първата реакция на кабинета във връзка драмата в Украйна военният министър Стефан Янев ясно сподели както на българските жители, по този начин и на сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз цялостното си недоумение на обстановката и отвращение за съответна реакция. Като на ниска цена суфльор на съветския президент, Янев посъветва да не се употребява фриволно думата " война ", защото и Путин я избягвал.

Самият Путин разгласи, че става дума за " профилирана военна интервенция " в сепаратисткия Донбас, само че в реалност съветските войски започнаха пълномащабна офанзива в цяла Украйна. Папагалското повторение от страна на военния ни министър на съветската пропагандна хватка би трябвало мигновено да провокира неговата оставка. Защото тук не става дума за елементарен умствен лапсус, а за проява на цивилизационно комплициране в съзнанието на политик, който не е наясно къде лежат отговорността и лоялността му.

Подобни двусмислени мнения от страна на Янев към този момент не са изненада и въпреки след това да не се възприемат публично от държавното управление, подкопават освен доверието на народа във властта, само че и на съдружниците ни в нашата роля за позитивно решение на спора.

Малко по-късно в четвъртък президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков осъдиха изрично съветските военни дейности в Украйна, само че на президента постоянно му се постанова да се изяснява за мнението си, че " Крим е съветски ", а по-рано намерено се обявяваше и за свалянето на европейските наказания поради противозаконната анексия на Крим.

Сега Европейски Съюз разгласи, че готви нови невиждани наказания против Москва, които би трябвало да бъдат утвърдени и от България. Парламентът обаче се проваля в напъните си да излезе с обща позиция за рецесията, като точно глобите се оформят като разграничителната линия.
ТЕМА преди 4 минути 125 преди 15 минути 295 преди 21 минути 902
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР