В първата половина на юли парковете около Драматичния театър в

...
В първата половина на юли парковете около Драматичния театър в
Коментари Харесай

„Театър в парка“ през юли в Габрово

В първата половина на юли парковете към Драматичния спектакъл в Габрово ще се трансфорат в театрална сцена.

Проектът „ Театър в парка “ е самодейност на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “, осъществен по стратегия „ Култура “ с финансовата поддръжка на Община Габрово. Идеята на самодейността е да изнесе театралните спектакли покрай публиката в необикновена среда. Така в разгара на лятото изкуството ще се приближи до феновете и ще ги „ посети “ на обичаните им прохладни кътчета от града. Освен нетрадиционното пространство, екипът на плана е планувал и заглавия, които също са нетрадиционни по своята форма и наличие. По този метод ще се доближи до нови публики, които безплатно ще бъдат привлечени към изкуството по атрактивен метод.

„ Театър в парка “ ще потвърди капацитета на Габрово да предлага изкуство и просвета, в налични и новаторски формати.

Първото събитие от календара на плана ще се случи на 3 юли от 20:30 часа в Парка до театъра (срещу „ Дом на книгата “). Театър „ Атом “ ще показа танцовия театър „ Клопка “. Танцовата миниатюра слага акцент върху връзките, които се трансформират в капан, и с езика на тялото и придвижването предлага забавен взор към тематиката и търсеното избавление.

Следващото събитие от програмата ще се състои на 8 юли още веднъж от 20:30 часа в Парка с мечето. На парковата сцена ще се „ качи “ артистът Милко Йовчев (Театър „ Реплика “), които освен ще изиграе спектакъла „ Списък на всички страхотни неща “ по пиесата на Дънкан Макмилън, само че и по тънък и грациозен метод ще включи публиката в увлекателната история. А тя ще ви предизвика да извършите собствен личен лист с най-хубавите за вас неща.

На 10 юли програмата включва две събития. „ Четем с Ангел: показване на пиесата „ Техническа инспекция “ започва в 20:30 в Парка с мечето. Няколко артисти от трагичния спектакъл в диалог с създателя Ангел Иванов и театрално четене ще показват пиесата, написана по дебютния едноименен разказ на габровеца. Ще разберем по какъв начин странстванията в непознати и непознати земи, само че и в личния свят могат да бъдат претворени на сцена.

Веднага по-късно в 21:30 ще последва концерта на акустичната група A Cloud Embraced music project. Те свирят авторска музика, съчетавайки звуците на китара, чело, перкусии и гальовен вокал. В неделната вечер музикантите ще озвучат с красивата си музика центъра на Габрово. На сцената ще видите и чуете бургаските музиканти Теодора Станчева, Ивайло Нинчев, Асен Хайдутов и Евелина Савова.

Четвъртото и последно събитие по плана „ Театър в парка “ е танцовият пърформанс „ Дръж се “ на хореографа Цвета Дойчева. То започва в 20:30 и посредством езика на тялото в танца ще опише за болката и контузията. Как се отпечатва насилието и какъв брой дълбоки белези оставя след себе си – ще гледаме отговора на тези въпроси, изразени с въздействащ танц.

Всички събития по плана са безвъзмездни и налични за всички габровци и гостите на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР