В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 Карлос

...
В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 Карлос
Коментари Харесай

Сайнц за проблемите си през 2022 година: Трябваше напълно да променя стила си

В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 Карлос Сайнц изоставаше сензитивно от своя съотборник Шарл Леклер, а и допускаше много пилотски неточности, като той разкри, че е имал проблеми с намирането на лимита в държанието на F1-75. За него това бе много разочароващо след мощния край на 2021 година, който му разреши да се пребори със съотборника си Шарл Леклер и Ландо Норис за петото място при водачите.

„ Беше ясно и доста разочароващо след мощния край на първата ми година в тима. Тогава след единствено няколко надпревари разбрах къде е лимитът на колата и знаех, че ми трябват единствено 2-3 десети в избрани завой, с цел да съм конкурентен. Точно поради това имах толкоз мощна втора половина на сезона.

„ Тази година най-сетне имахме мощна кола, само че аз се озовах в обстановка, в каквато в никакъв случай не съм изпадал. За първи път бях с повече от 2 десети по-бавен от съотборник. Никога не съм бил толкоз по-бавен от съотборник и не знаех от къде идва тази загуба. Беше обезсърчаващо, тъй като за първи път имах кола, която може да се бори за победи, само че не и в моите ръце “, сподели испанецът.

Той също по този начин разкри, че сезонът му се е трансформирал в деветия кръг в Канада, когато той е трансформирал стила си на ръководство на колата.

„ Пазех огромна загадка по отношение на проблемите ми. Мисля, че хората, които схващат спорта и вършат подробни разбори малко или доста ме познават и знаят от къде идваше моят пасив. Накратко: трябваше изцяло да трансформира стила си на пилотиране. Трябваше да стартира да ръководя колата по доста изкуствен метод, който трябваше да направя натурален за мен, а това лишава време.

„ Също по този начин изпробвах разнообразни неща с настройките, само че множеството от тях бяха в неверната посока, а по-късно влизането в верния път също лишава време. Вече нямаме проби, по тази причина би трябвало да тестваме по време на спортните уикенди. Това значи, че в някои уикенди участваш с надалеч от оптималните настройки, което пък води и до слабото показване.

„ Това натрупа една серия от разочарования до Канада, където открих верния път. След това започнах да се представям по-добре “, изясни Сайнц.

Още в първия уикенд след този в Монреал испанецът завоюва освен своя първи полпозишън във Формула 1, само че и първата си победа, откакто победи в Гран При на Англия на „ Силвърстоун “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР