В първата част на предаването гостува д-р Боян Иванчев от

...
В първата част на предаването гостува д-р Боян Иванчев от
Коментари Харесай

Е-кономика, 26.09.2022: Боян Иванчев и Ели Тончева

В първата част на предаването гостува доктор Боян Иванчев от УНСС. Той разяснява следващото покачване на лихвите, което бе направено от редица централни банки:
Централните банки нямат различен път, с изключение на да покачват лихвените проценти за да овладеят растежа на инфлацията. Това повишава доходността на облигациите, което рефлектира като разпродажби на пазарите на акции.
доктор Боян Иванчев, учител в УНСС

Гостът разяснява и спадовете при трите водещи американски показателя, а точно Dow Jones, Nasdaq и S&P 500, както и вероятните спомагателни спадове в близко бъдеще.

Експертът напомня и макроикономическата верига, която следва решенията на централните банки против инфлацията:
При повишаване на лихвите, капиталовият заем се търси по-малко, ипотеките стартират да се търсят по-малко. Като резултат от това, цялостното търсене на пазара се понижава, а оттова и търсенето на съществени артикули и първични материали.
доктор Боян Иванчев, учител в УНСС

Що се отнася до опасенията за криза, съгласно госта в икономическата общественост се следи консолидиране на мнение, че до края на година рецесията ще бъде реалност. 

Управителят на Едланта, Ели Тончева разяснява ползата на българските студенти към висше обучение в чужбина. Според Тончева, се следи “връщане към нормалността ”.

По думите ѝ макар икономическата конюнктура в света, зрелостниците имат оптимизъм към продължение на образованието си в чужбина, сходно на интервала преди пандемията.
Като че ли се резервира наклонността, най-хубавите възпитаници, изключително такива с езикова подготовка, да желаят да учат в чужбина.
Ели Тончева, пправителят на Едланта

Гостът споделя и кои са най-желаните специалности и страни от българските кандидат-студенти. 

В предаването беше прегледана и тематиката за ограниченията във Франция за таван на цената на газа и електрическата енергия.

Повече по проблема и задачите диалози, вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР