В партията и в парламентарната група на БСП има разцепление.

...
В партията и в парламентарната група на БСП има разцепление.
Коментари Харесай

Антон Кутев: Корнелия знае кои бизнесмени бъркат с мръсни ръце в БСП

В партията и в парламентарната група на Българска социалистическа партия има разединение. Сериозният проблем е доколко има външна интервенция в партията извън. Пред премиера Бойко Борисов Корнелия Нинова съобщи, че предприемачи са дали пари, с цел да я смъкват. Това не е единствено въпрос, който касае единствено гласоподавателите и симпатизантите ни. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев.
Корнелия да каже кой бърка с мръсни ръце в партията ни, тъй като това касае демократичния развой в страната. Бих подкрепил Нинова в това, тъй като евентуално поради тези зависимости 27 души поддържаха Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ. Очевидно Корнелия знае кои са тези предприемачи и би трябвало да ги каже. Тя няма право повече да си мълчи, тъй като в противоположен случай ни следва народен избор, при който ще има подозрения, че милионери дават пари за акции. Това може да е Делян Пеевски, Иво Прокопиев или Георги Гергов, добави Кутев пред Българска национална телевизия.

Не знам даже дали Мая Манолова още е член на Българска социалистическа партия. Не мисля, че тя ще се кандидатира за ръководител на партията. На нас ни би трябвало водач, който да ни сплотява. Като пресмятам числата, на идващите избори няма да имаме повече от 50-55 депутати. Аз съм от хората, които най-вероятно няма да се кандидатират, тъй като знам какъв брой коства постът. Темата с гласувалите за Сотир Цацаров присъстваше в пленума. Корнелия Нинова не артикулира вярно решението на парламентарната група. Тя съобщи, че Българска социалистическа партия не поддържа решението Цацаров да оглави Антикорупционната комисия, само че добави и че всеки може да гласоподава по съвест, разяснява Кутев.

Ако Слави Трифонов влезе в Народното събрание, ще е близо до ГЕРБ. Движение за права и свободи не е вид за коалиция на Българска социалистическа партия. Ние не можем да си позволим повече несъответствуващи обединения. „ Патриотите “ са идеологически вероятен сътрудник, само че аз не знам по кое време и на какъв брой ще се разпаднат. За нас е значимо да върнем доверието в Българска социалистическа партия. Тя обаче съумя да затвори левицата в доста твърдо ядро и задачата е по какъв начин да го разтеглим. Аз имам своя концепция – посредством местни цивилен дела. Това, че вършим две конференции или четем в петък декларация няма да върне доверието на хората. Властта може да се натисне посредством кметове, въпреки и не доста, както и с общински съветници. Въпросът е по какъв начин хората да усетят, че Българска социалистическа партия я има, сподели още Кутев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР