В партиите няма опасност да влязат пари със спорен произход,

...
В партиите няма опасност да влязат пари със спорен произход,
Коментари Харесай

Менда Стоянова: В партиите няма опасност да влязат пари със спорен произход

В партиите няма заплаха да влязат пари със противоречив генезис, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ.

Стоянова разгласи, че партията предлага промяна на модела на партийно финансиране само поради публичните настройки.

Имаме контролни механизми и тези контролни механизми би трябвало да се задействат още по-сериозно. Ако до момента те не са работили толкоз в детайли, тъй като имаше ограничаване в даренията, в този момент ще проработят по-сериозно и тук към този момент ще имаме по-сериозна роля на Националната организация за приходите, която пък от своя страна ще отиде и има право да ревизира по веригата произхода на средствата. Нека да променим модела. Нека той да проработи, да забележим резултатите от него и в случай че те са отрицателни, в случай че обществото се убеди, че това не е верният модел за опазване на демокрацията, то постоянно може да се промени, разяснява Стоянова.

Ние като партия постоянно сме заставали на по-прагматични позиции и сме се опитвали да бягаме от популистки решения и по тази причина две години се опитвахме да обясняваме, че този модел подсигурява по-голяма самостоятелност на политическите партии, добави още ръководителят на бюджетната комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР