В парламентите на София и Скопие вчера се проведе сходно

...
В парламентите на София и Скопие вчера се проведе сходно
Коментари Харесай

Османи пред парламента в РСМ: Не е засягана темата за идентичността и езика

В парламентите на София и Скопие през вчерашния ден се организира сходно съвещание - заключения и резултати от визитата на българската делегация в Северна Македония и междуправителственото съвещание в София.

В Скопие пред депутатите застана външният министър Буяр Османи. Първият посланик изясни, че по време на диалозите в София не е засягана тематиката за идентичността и езика.

Заяви още, че е контрактуван нов метод на работа, при който посредством динамична връзка ще бъде основана платформа за връщане на доверието, задълбочаване на двустранното съдействие и превъзмогване на политическите разлики.

Пред локална телевизия по-рано Османи разгласи, че има воля за вписването на българите в конституцията, само че не може да го обещаят като държавно управление, тъй като нямат нужното болшинство в Народното събрание.

В рамката на договарянията ще бъде планувана и първата междуправителствена конференция, с която публично ще стартират договарянията. За жал, Република България се опълчи на започването на договарянията, въпреки преди този момент да утвърди решението за начало на договаряния. С това стартира рецесията в нашите връзки, само че и рецесията в европейската вероятност на района, като се има поради, че около нас не разрешиха и на Република Албания да стартира договаряния. Искам да подчертая, че в изискванията, при които водим един несъразмерен спор със страна, която към този момент е член на Европейския съюз и седи на една маса с останалите сътрудници, ние успяхме да осигурим чиста, недвусмислена и мощна поддръжка от останалите 26 страни членки, сподели Буяр Османи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР