В парламентарна демокрация избирателят също носи своята отговорност – дали

...
В парламентарна демокрация избирателят също носи своята отговорност – дали
Коментари Харесай

Политолог: Партии работят срещу вота

„ В парламентарна народна власт гласоподавателят също носи своята отговорност – дали ще отиде да гласоподава, дали няма. В последна сметка тези, които отиват да гласоподават, какъв артикул ще се създаде от техния избор.

Колкото повече хора отидат да гласоподават, толкоз по-голяма легитимност има идващото ръководство, което може да се излъчи от Народното събрание. Колкото по-малко хора отидат да гласоподават, неговата легитимност спада ”, разяснява политологът Борислав Ангелов пред " Фокус “.

Той означи, че някои политици от месеци насам работят за ниска изборна интензивност.

" Ако приказваме за Движение за права и свободи – да, те желаят, тъй като техните гласове имат един таван, който не могат да го надскочат. Колкото по-малко хора гласоподават, толкоз е по-голям делът и представителството на Движение за права и свободи в Народното събрание. Това не трябва да се не помни. Те нямат никакъв смисъл от висока изборна интензивност.

ГЕРБ виждаме, че те вървят като едно плато. При Българска социалистическа партия е въпрос освен на твърдото ядро. Българска социалистическа партия е подложена на доста мощна офанзива.

Виждаме какво се случва от страна на дейностите на служебното държавно управление и на президента към нея като политическа групировка, особено към Корнелия Нинова.

Така че за мен при Българска социалистическа партия е доста значим въпросът освен готовност на нейното твърдо ядро, а и привличане на външна страна – колкото се може да притегли нови гласове “, разяснява още Борислав Ангелов.

" Хората би трябвало да схванат, че е значимо да се гласоподава в този момент, да не се улавят на въдиците, че разбирате ли, но то може да има още едни избори.

То както може да има, по този начин може и да няма и тогава да няма обстановка да се образува някаква тройна коалиция или някакъв различен политически Франкенщайн, който изобщо не сме го желали, и който още повече да отврати българите от политиката “, означи политологът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР