В парламента текат горещи дебати около гласуването на министерските оставки

...
В парламента текат горещи дебати около гласуването на министерските оставки
Коментари Харесай

Гледайте на живо горещите дебати за министерските оставки и гласуването на новите министри

В Народното събрание текат горещи диспути към гласуването на министерските оставки и гласуването на новите министри.

Още през цялото време ръководещи и съпротива се " захапаха " с процедурни хватки. От Българска социалистическа партия настояват кандидатите за министри да дават отговор на техни въпроси и питания, до момента в който зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов не стопира да изяснява, че правилникът на Народното събрание не разрешава такова нещо. " Това са диспути. След приключването на изявленията ще дам думите на министри, в случай че желаят да отговорят ", изясни той, написа novini.bg.

" Ние желаеме да водим диспути по политики, а вие се пробвате да скриете новите министри ", разгласи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. Колегата му Антон Кутев бе още по-краен. " Като виждам по какъв начин се развиват дебатите и по какъв начин се държите господин Христов, мисля, че днешното съвещание няма да се размине без сериозен скандал. Не крийте претендентите за министри, че другояче може отново някоя оставка да желаяме. Тази игра сме я играли към този момент ", заплаши Кутев.

Припомняме, откакто президентът Румен Радев подписа указа за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи Народното събрание ще гласоподава персоналните промени в  Министерския съвет на Република България.

Предложената рокада от премиера Борисов е точка първа в дневния ред на депутатите. Сменени ще бъдат министрите на районното развиване, на превоза и на вътрешното министерство. Досегашните титуляри подадоха оставки след злополуката край Своге, лишила живота на 17 души.

Предложението е на мястото на Николай Нанков като министър на районното развиване и благоустройството да бъде утвърдена Петя Аврамова. Ивайло Московски ще бъде освободен от Министерството на превоза и на негово място би трябвало да бъде определен Росен Желязков, а Младен Маринов ще поеме Министерство на вътрешните работи от Валентин Радев.

 

Видео вижте ТУК

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР