В парламента спира WiFi-ът. Депутатите свикват извънредно заседание, на което

...
В парламента спира WiFi-ът. Депутатите свикват извънредно заседание, на което
Коментари Харесай

Няма WiFi – да решим въпроса политически!

В Народното събрание стопира WiFi-ът. Депутатите привикват изключително съвещание, на което да се съгласят, че проблем има. Опозицията изяснява, че по тяхно време WiFi постоянно е имало. Управляващите се оправдават, че има кофти рутери, купени с социална поръчка от опозицията, когато е била на власт, и това в основата на казуса. Все отново депутатите одобряват, че WiFi няма и това би трябвало да се реши.

Председателят на комисията по превоз, осведомителни технологии и известия привиква работна група – вземат участие заинтригувани депутати, специалисти от академичната общественост и от ИТ бранша. В рамките на месец работната група се събира три пъти, само че полемиката рядко е всъщност. Минава се през построяването на мрежата на държавната администрация НАМДА и кой какво е направил за нейното действие, през милионите дадени за инфраструктура, през това по какъв начин са идвали неотдавна посетители от Съединени американски щати и Израел и какво са споделили за WiFi-а в хотелите си.

Накрая работната група стига до умозаключение, че би трябвало да има резистентност в информационната инфраструктура и това е народен приоритет. В отчет от една страница (защото по-дълъг би лишил година работа на работната група) се предлага приемане на законодателство по въпроса и основаване на държавен орган, който да е претрупан с политиката по създаване и поддържане на информационна инфраструктура.

" Група народни представители " дават отчета на адвокатска адвокатска фирма, където няколко стажанти за месец написват законопроект. Депутатите го внасят (както си е – без цялостен член и с редица правни неточности). Официално е Закон за информационната инфраструктура, само че всички го назовават Закон за WiFi-a.

Но WiFi към момента няма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР